18 kg lydeką pagavęs vyras gailisi, kad šaldiklis atėmė dalį jos svorio

Gyvenu Pietų Norvegijoje ir noriu pasidalinti savo lydekos nuotraukomis ir istorija. Viskas prasidėjo birželio 14 d., kai buvo atvažiavę giminės pažvejot. Dažniausiai kyla nesutarimų, kur žvejot: vieni daugiau nori jūrą, kiti - į ežerą. Aš labiau linkęs žvejoti ežeruose.

Iš šios lydekos žvejys ruošiasi gaminti iškamšą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Iš šios lydekos žvejys ruošiasi gaminti iškamšą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Kliukevičius

Nov 11, 2012, 9:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:23 PM

Dar kai buvau mažas, diedukas veždavosi mane į Kauno marias, ten praleisdavau didesnę dalį laiko su meškere rankose.

Taigi pasitarėm ir nusprendėm, į kurį ežerą važiuosim, susikrovėm meškeres, valtį ir išvarėm. Ant ežero jau buvom apie 17 h. Iš pradžių buvo palyginus tylu, nieko įspūdingo, kelios lydekutės po tris kg, kelios gal dar mažesnės. Jau buvo 22 val. 30 min., pradėjo saulė leistis, susiradom gilesnę vietą, pasikeitėm masalus ir, nepraėjus net kelioms minutėms, turėjom pirmą neblogą laimikį.

7,5 kg lydeką pagavo mano svečias Tomas Rudokas. Staiga už 30 m sujudo švendrės, tad nieko nelaukęs mečiau į tą pusę meškerę ir sušukau keiksmažodį. Iš karto supratau, kad laimikis ne kasdieninis, bet tokio nesitikėjau.

Kadangi valas buvo storas, tai labai ilgai traukti nereikėjo - gal gerų 15 minučių. Savo lydeką įkėliau į valtį 22 val. 50 min. Pirmiausia nuvažiavau iki tėvų - pasigyriau, pasvėrėm, tada grįžau namo, pasiėmiau geras kokybiškas elektronines svarstykles. Jos rodė 18,1 kg, o žuvies ilgis buvo 136cm.

Lydeka per naktį gulėjo šaldiklyje. Ryte išėmiau lydeką, palaukiau iki pietų, kol atšils, ir vežiau į vieną žvejų parduotuvę, kad užregistruotų. Pasvėrus svarstyklės rodė 17,6 kg. Kaip paaiškėjo, padariau didžiausią klaidą, kad lydeką dėjau į šaldiklį, nes užšąlant ir atšylant ji prarado daug svorio. Tokiais atvejais reikia žuvį dėti į vandenį ir laukti, kol parduotuvė atsidarys.

Nepaisant to, kad ir taip gavau nemažai dovanu iš parduotuvės JAKT and FRILUFT, labiausiai visiems gaila buvo, kad Norvegijoje 17 kg klasės lydekų yra pakankamai daug, o nuo 18 kg - gal tik kelios dešimtys.

Šiaip man nėra jau taip svarbu, nes aš žinau, kiek ji svėrė. Šią lydeką turiu dar ir dabar, ji guli šaldiklyje, nes reikia pargabenti namo, daryti iškamšą, kuri puikuosis Norvegijos parduotuvės vitrinoje.

***

Ir jūs sugavote žuvį, apie kurią savaitę kalbėjo visas miestas? Užkibo laimikis, didesnis už jus patį? O gal pati žvejyba pažėrė įspūdžių, kurie kvapą užgniaužė net labiausiai patyrusiems žvejams? Dalyvaukite konkurse "Mano įspūdingiausia žuvis"!

Savo istorijas, nuotraukas ir vaizdo įrašus iki lapkričio 9 d. siųskite adresu konkursai@lrytas.lt arba įkelkite čia. Būtinai nurodykite, kur ir kada žvejojote, pateikite, jūsų nuomone, svarbių ir įdomių detalių.

Trijų, redakcijos nuomone, įspūdingiausių žūklės istorijų autorių laukia prizai, kuriuos įsteigė veiklos 20-metį švenčianti UAB „Esmera“. I vietos nugalėtojas džiaugsis 1000 litų čekiu apsipirkti „Esmeros“ parduotuvėje, II - žvejo kostiumu, III - rite. Įspūdingų laimikių

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.