Mano naujametis pažadas: „Pasižadėti sau“

Kasdien pasaulyje gimsta ir miršta naujos būtybės. Vienos jų atneša naujus pažadus, o kitos nusineša su savimi, tarsi išblukina. Mes visi skirtingi, individualūs. Kiekvienas mumyse nešioja savitus pažadus, kurių nepadaro ar/ir atidėlioja. Aš ne išimtis... Kaip ir visi sakau: „O gal rytoj“, ateina rytojus ir vėl kartojasi: „O gal rytoj“, tačiau rytojus visada prideda naujų darbų, kurie užkrauna mūsų pečius ir suteikia sąžinės priekaištus.

Pasižadėjimą suprantu kaip pasižadėjimą sau, o ne pasižadėjimą kitiems.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Pasižadėjimą suprantu kaip pasižadėjimą sau, o ne pasižadėjimą kitiems.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neringa Simonauskaitė

Dec 13, 2012, 1:50 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:06 PM

Kiekvieni metai, tai tarsi besikartojanti rutina, tos pačios šventės, tie patys gimtadieniai, tos pačios dienos. Bet realiai, tik pavadinimai tie patys, diena niekada nebus identiška praėjusiai, praėjusi sekundė niekada nebus identiška ateinančiai. Visų pirma, pasižadėjimą suprantu kaip pasižadėjimą sau, o ne pasižadėjimą kitiems. Suprantu, kad artimiausi žmonės suteikia begales teigiamų jausmų ir emocijų, padeda gyventi, suprasti mus supantį pasaulį. Tačiau po viso šito, reikšmingiausiai priimami sprendimai priklauso tik nuo mūsų, niekas mūsų neužkels į aukštą kalną, jei nevalgysime savo uždirbamos duonos.

Taigi, mano naujametis pažadas bus labai paprastas, trumpas ir nuoširdus. Nesu iš tų žmonių, kurie pažada „pastatyti auksinius gyvenimo rūmus“, aš tik žmogus, kuris pažada gyventi taip, kad rytojus manęs neklaustų: „Kodėl vakar tu įskaudinai pasaulį?“...

Todėl linkiu tau ir tavo draugams pasižadėti sau, kad kiekvieną dieną, kiekvienus metus ir visą gyvenimą, gyvensi be aukštesnės už kitus „pakeltos kartelės“, be daugybės gyvenime esančio purvo, be daugybės netikrumo, o gyvensi taip, kad tavo pasižadėjimas virstų geresnėmis dienomis, nei buvo vakar, kad tavo žmogiškas tikrumas užpildytų tą mažą procentinę dalį, kuri dar yra likusi mūsų žemėje.

O ką kitiems metams pažadėsi tu? Papasakok apie savo pažadą ir laimėk puikius prizus!Atskleisk ne tik savo pažadą, bet ir kodėl jį duodi. Ir dar svarbiau - kaip ketini jo laikytis bei kodėl tiki, jog tau pasiseks. Juk svarbiau nei pats pažadas yra tai, ar jį įvykdysi, tiesa?

Jūsų istorijų rišlia ir tvarkinga lietuvių kalba iki gruodžio 31 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt, ją galite įkelti ir čia.

Redakcijos nuomone, trijų įdomiausių istorijų autorių laukia vertingi prizai. I vieta - WMF virdulys „Only You“ ir Elvis Presley kompaktinė plokštelė, II vieta - sauso valymo siurblys „Thomas Blue Power“, III vieta -  „Beurer“ diagnostinės svarstyklės BG21. Prizus įsteigė UAB "Laurimas", daugiau informacijos - www.tomsona.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.