Rubuiliuko priesaika

Kartą už kalnų už mariųgyveno pasipūtęs rubuiliukas, vardu Anroidas. Pikto ir kėslaus rubuiliuko būta. Bijojo jo žmonės, nes jis turėjo labai labai aštrų liežuvį, kurį naudodavo ne tik ten, kur reikia, bet kur ir nevalia jo naudoti. Subūrė kartą rubuiliukas Androidas piktų žmonių grupelę ir ėmė juos mokyti niekšybių.

2013 metais nebūsiu "pavidolis".<br>123rf. nuotr.
2013 metais nebūsiu "pavidolis".<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkiaušis

Dec 31, 2012, 12:57 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:29 AM

Rubuiliuko tikslas buvo vienas: skriausti ir žeminti nepasiturinčius, vargstančius žmones. Neapykanta skurstantiems prasidėjo dar jam būnant visai mažam. Tad apie viską nuo pradžių.

Dar būdamas vos penkerių rubuiliukas buvo žeminamas draugų už nepatrauklią ir atstumiančią išvaizdą. Tenai už kalnų, kur Androidas gimė, gyveno labai daug turtingų žmonių. Tiesa, rubuiliukas gyveno nepritekliuje ir skurde. Matydamas ir jausdamas visas patyčias, vaikinas ėmė nekesti savęs. Bėgant laikui ir rubuiliukui paaugus, neapykantą sau jis ėmė po truputį keisti į neapykantą vargšams.

Rubuiliukui sulaukus pilnametystės, pavyko išvažiuoti į užsienį ir užsidirbti neblogų pinigų. Praturtėjęs ir gerokai atkutęs Androidas grįžo į savo gimtinę ir prasidėjo jo keršto planas nepasiturintiems ir vos galą su galu suduriantiems varguoliams. Niekada nesidomėjo rubuiliukas, kodėl šie žmonės gyvena nepritekliuje, tiesiog jų nekentė. Jo posakis būdavo toks: vargetos ir ubagai turi išstipti, tik tada mums visiems bus geriau. Visaip skatindavo rubuiliukas valdžią, kad ji sudarytų kuo blogesnes sąlygas skurstantiesiems. O jei valdžia visgi kažką varguoliams pagerindavo, tai rubuiliukas kaipmat juos užversdavo tik sau vienam suprantamais skundais, kuriuose logikos būdavo sunku atrasti.

Tikriausiai manonete, kad rubuiliukas toks ir liko? Ne. Vieną dieną rubuiliukui įvyko didelė bėda. Kokia bėda, niekas nežino. Žinoma yra tik tai, kad vieną rytą Rubuiliukas, išbėgęs į lauką, dovanojo dovanas varguoliams ir juos myluodamas ir glostydamas verkė.

Sujudo, sugužėjo visas kaimas pažiūrėti stebuklo. Apspitę aplink Androidą visi kaimiečiai ėmė jo klausinėti, kas gi jam nutiko. O Rubuiliukas jiems teatsakė: „Mielieji mano, nebebūsiu PAVIDOLIS, niekada daugiau jūsų nežeminsiu, nes tik šiandien supratau, kad meilė ir pagarba silpnesniam ir skurdžiau gyvenančiam žmogui yra didžiausias turtas. Atjautimas ir supratingumas nuo šiol tegyvuos visame mūsų kaime“.

O ką kitiems metams pažadėsi tu? Papasakok apie savo pažadą ir laimėk puikius prizus!Atskleisk ne tik savo pažadą, bet ir kodėl jį duodi. Ir dar svarbiau - kaip ketini jo laikytis bei kodėl tiki, jog tau pasiseks. Juk svarbiau nei pats pažadas yra tai, ar jį įvykdysi, tiesa?

Jūsų istorijų rišlia ir tvarkinga lietuvių kalba iki gruodžio 31 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt, ją galite įkelti ir čia.

Redakcijos nuomone, trijų įdomiausių istorijų autorių laukia vertingi prizai. I vieta - WMF virdulys „Only You“ ir Elvis Presley kompaktinė plokštelė, II vieta - sauso valymo siurblys „Thomas Blue Power“, III vieta -  „Beurer“ diagnostinės svarstyklės BG21. Prizus įsteigė UAB "Laurimas", daugiau informacijos - www.tomsona.lt

Konkurso nugalėtojus skelbsime sausio 2 d.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.