Moteris 30 metų nepavargsta rūpintis savo neįgaliu sutuoktiniu

Noriu papasakoti apie savo mamytę Rimantę (visi ją vadina tiesiog Rima). Ji yra pati geriausia, nes išaugino ir į savarankišką gyvenimą išleido dvi dukras, taip pat dirbdama sugebėjo pasirūpinti ne tik manimi su sese, bet ir neįgaliu, jau beveik 30 m. išsėtine skleroze sergančiu tėveliu (kaip ji pati vadina - savo trečiu dideliu vaiku). Dabar tėtis, nors puikiai mąsto, skaito, kalba, jau apie 15 metų guli patale.

Prie lovos prikaustytam vyrui niekuomet nepritrūksta žmonos dėmesio.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Prie lovos prikaustytam vyrui niekuomet nepritrūksta žmonos dėmesio.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neringa Mickevičiūtė

May 1, 2013, 9:52 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:30 AM

Mano mama jau apie 10 metų nebedirba, yra įstatyminė tėčio rūpintoja. Nors mamą pavaduoju, likdama su tėčiu juo rūpintis, tik retkarčiais ir trumpam, to užtenka suprasti, koks nepaprastas ir sudėtingas tiek fiziškai, tiek psichologiškai darbas yra iš tikrųjų deramai pasirūpinti visiškos negalios asmeniu, kuris yra pripratęs prie daugybės dėmesio ir geriausios priežiūros. Tiek artimieji, tiek gydytojai stebisi, kaip gerai jis yra prižiūrimas.

Apibendrinant, mano mama yra tikras nesavanaudiškumo, atsidavimo, kruopštumo, sąžiningumo prieš save ir kitus, fizinio bei psichologinio stiprumo pavyzdys ir tiek man su sese, tiek tėčiui be galo pasisekė, kad turime ją, jau ilgą laiką laikančią visas keturias namų kertes. Juk daugelis, ypač jauname amžiuje susidūręs su sutuoktinio neįgalumu, nueitų lengviausiu keliu - išsiskirtų (ypač populiaru šiais laikais), bet tik ne mano mama - ji kitokia, jos sąžinė taip nebūtų leidusi pasielgti.

Dėl visų šių savybių mano mamytė Rimantė yra pati geriausia ir išties ypatinga.

Šis tekstas dalyvauja rašinių konkurse konkursas.htm"="">konkursas.htm"" target="_blank">„Kodėl mano mama pati geriausia?“. Papasakokite istoriją, kuri atskleistų, kuo ypatinga jūsų mama, ir laimėkite jai „Ozo“ dovanų čekius. Jūsų laiškų (pageidautina – ir mamos nuotraukos) iki gegužės 5 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?