Apkabini mamą ir žinai - viskas bus gerai

Artėjant Motinos dienai norėtųsi neįprastai atsidėkoti ir nustebinti tą žmogų, kuris buvo pirmasis kadaise apie mane sužinojęs ir pirmasis, kuris savo širdimi mane pajautė. Dabar, po 25metų, aš vis dar jaučiu tą ryšį, aš vis dar galiu sugrįžus namo padėti galvą jai ant kelių ir pasiskųsti, kad pasaulis kartais būna neteisingas...

Mama išklauso, tačiau neleidžia įsijausti į tą skundimosi procesą, užkloja viską savo pozityvumu, išryškina teigiamą aplinkybių pusę ir tu tiesiog žinai, kad dabar viskas bus gerai.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Mama išklauso, tačiau neleidžia įsijausti į tą skundimosi procesą, užkloja viską savo pozityvumu, išryškina teigiamą aplinkybių pusę ir tu tiesiog žinai, kad dabar viskas bus gerai.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Einorytė

May 4, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:02 AM

Mama išklauso, tačiau neleidžia įsijausti į tą skundimosi procesą, užkloja viską savo pozityvumu, išryškina teigiamą aplinkybių pusę ir tu tiesiog žinai, kad dabar viskas bus gerai. Tarsi netyčia tarsteli, jog bet kada, jei tau kažko reikės, tu gali kreiptis, išgirsti: „Tu tik nebijok, tu tik dalinkis viskuo, ką išgyveni“.

O aš ir dalinuosi. Tačiau ne tik vargais, bet džiaugsmais taip pat. Neturiu žodžių pasakyti, kaip smarkiai mano mama prisideda prie tų džiaugsmų jau vien tuo, kad džiūgauja kartu. Taip nuoširdžiai ir stipriai ploja rankutėmis iš entuziazmo. Žinau, kad ji jaudinasi, nerimauja ir meldžiasi už savo vaikų visokeriopą laimę. Kaip pasisekė būti vienu iš tų vaikų ir jausti paramą, kad ir kas bebūtų...

Juk daug paprasčiau ir lengviau yra pasakyti „Ne, aš tavęs neleisiu su draugais prie jūros, nes tau tik 16 metų“, tačiau ji mieliau sutinka nemiegoti iš jaudulio, nei matyti nusivylimą savo paauglės akyse. Ji išdrįsta pasitikėti, nes gerbia tave kaip asmenybę ir tiki tavo sugebėjimais priimti sprendimus.

O tuomet tu jau įpareigotas priimti tinkamus sprendimus ir natūraliai pateisini tuos lūkesčius. Išmoksti dar vieną gyvenimo pamoką. Be skausmo, nes tą potencialų skausmą nuo pat pradžios išgyventi pasirinko ji, kad tik tau jo netektų... Tegaliu tik įsivaizduoti ką reiškia žinoti, jog tavo vaikas yra kažkur vienas už pusės pasaulio, keliauja ir ieško savęs, lipa į kalnus ir rizikuoja.

Tačiau ji vėl nebyliai pritaria tavo ieškojimams, nors jie vėl reiškia nerimo pilnas dienas. Ką čia dienas, greičiau savaites... O kai grįžti laiminga iki ausų, ji šypsosi visa širdimi kartu.

Ačiū už tai, kad esi, už tai, kad esi tokia ir už tai, kad mokai, kas yra besąlygiška meilė.

Šis tekstas dalyvauja rašinių konkurse konkursas.htm"="">konkursas.htm"" target="_blank">„Kodėl mano mama pati geriausia?“. Papasakokite istoriją, kuri atskleistų, kuo ypatinga jūsų mama, ir laimėkite jai „Ozo“ dovanų čekius. Jūsų laiškų (pageidautina – ir mamos nuotraukos) iki gegužės 5 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.