Konkursas „O ką dainuosi tu?“

Jau liepos 6 dieną sostinės Vingio parką vėl užlies dainos, su kuriomis mes visi užaugome ir be kurių negalime gyventi: „Kur giria žaliuoja“, „Mano kraštas“, „Tėvyne mūsų“ ir kt. Jas vienu kvėpavimu atliks įspūdingas 12 tūkst. dainininkų choras, kuris 21 val. prisijungs ir prie pasaulinės iniciatyvos – kartu su viso pasaulio lietuviais giedos „Tautišką giesmę“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 AM

Jau tapo tradicija, kad pasibaigus Dainų dienos ir Dainų šventės programai, nei žiūrovai, nei atlikėjai neskuba skirstytis. Visi nori pabūti drauge, dar padainuoti. Tad šiemet Dainų šventės organizatoriams kilo idėja suorganizuoti Dainų dienos dūzges, kurioms dainas pasiūlytume ir atrinktume patys. Taigi kviečiame sudalyvauti konkurse „O ką dainuosi tu?“.

Kviečiame dalyvauti visus, galinčius ir norinčius įdainuoti bei atsiųsti lietuvių liaudies dainą, kuri yra žinoma daugumai iš mūsų. Jas paskelbsime portale www.lrytas.lt ir penkios daugiausiai simpatijų surinkusios dainos pateks į Dainų šventės dūzgių repertuarą, jas Dainų šventės organizatoriai kvies dainuoti visus atlikėjus ir žiūrovus, o dainas pasiūliusius apdovanos kvietimais į Dainų šventės renginius bei kitais prizais.

Dainų vaizdo įrašus galite siųsti nuo birželio 5 d. iki 19 d., o balsavimas už jas prasidės birželio 20 d. ir tęsis iki birželio 26 d. Įrašo trukmė neribojama, 2 GB apimties, filmuoti galima įvairiausiomis priemonėmis, svarbiausia – pakankama garso ir vaizdo kokybė. Siūloma daina turi būti tikrai lietuvių liaudies daina (iš karto norime paprašyti nesiųsti užstalės ir kitų ne liaudies dainų, organizatoriai pasilieka teisę jų neskelbti), o jei nesate tikri – visada galite pasikonsultuoti rašydami adresu dainos@llkc.lt. Išsamias konkurso taisykles galite rasti čia

Šiais metais jau devynioliktą kartą rengiama ir net 90 metų jubiliejų mininti Lietuvos dainų šventė – svarbiausias šalies kultūros įvykis, jungiantis visas kartas, stiprinantis šalies tapatybę ir garsinantis jos vardą pasaulyje. Šalies tautines dainas, šokius, ansamblių, pučiamųjų orkestrų, kanklių muzikos ir teatro programas, amatus pristatysiantys atlikėjai 2014 m. liepos 2–6 d. Vilniuje ištars „Čia – mano namai“. Šventė taip pat kvies dalyvauti įvairiose pramogose, išbandyti senuosius amatus. Daugiau informacijos apie renginius – www.dainusvente.lt.

Dainuokite, filmuokite ir siųskite.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.