Konkurso „Laimėk regos korekciją“ dalyvės išties nemėgsta akinių

Baigėsi pirmoji Medicinos diagnostikos ir gydymo centro (MDGC) paskelbto konkurso savaitė. Gydymo įstaiga, spalį paskelbusi gero regėjimo mėnesiu, kvietė rašyti tuos žmones, kurie svajoja susigrąžinti puikų regėjimą ir visam laikui pamiršti akinius ar kontaktinius lęšius. 

Konkurso dalyvės tvirtino, jog atgautas geras regėjimas pakeistų jų gyvenimą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Konkurso dalyvės tvirtino, jog atgautas geras regėjimas pakeistų jų gyvenimą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 6:42 AM

Trims asmenims, kurie  įtikins MDGC specialistus, kodėl nori atsikratyti akinių, gaus dovaną – lazerinę regos korekciją.

Medicinos centras dėkoja visiems dalyviams, aktyviai siuntusiems savo mintis, ir ragina nenusiminti, jei nepateko tarp savaitės finalistų, kadangi konkurse galima dalyvauti iki lapkričio 2 d.  (anketos ieškokite dešinėje).

Iš pirmosios savaitės užsiregistravusių dalyvių komisija atrinko penkias finalistes, kurios yra kviečiamos nemokamai gydytojo konsultacijai ir nuodugniems akių tyrimams. Po konsultacijų ir gautų tyrimų išvadų gydytojų sprendimu galiausiai vienai iš jų bus atlikta regos korekcija.

Skelbiame finalistes ir jų atsiųstus tekstus.

Kristina

Man su akiniais labai nepatogu, todėl dažniausiai juos nešioju tik vairuodama, darbe ar žiūrėdama televizorių, o visą kitą laiką bandau gyventi be jų. Tačiau nebegaliu kasdien pakęsti, kai tenka visą laiką jaustis kvailai, kai net savo draugo nematau kitoje gatvės pusėjė, kai nežinau, ar mojuoja man, ir dažnai nepasisveikini su žmonėmis, nes jų iš toli neatpažįsti.

Nebegaliu pakęsti to jausmo, kai žiūri į veidrodį į save su akiniais ir matai ne jauną 24 metų merginą, o gerokai vyresnę knygų žiurkę. Mane akiniai tikrai sendina ir šiaip kasdien traumuoja psichologiškai. Net būdama namie, stengiuosi jų nenešioti arba nusiimu iš karto kai tik ateina mano draugas.

Viešumoje jų niekada nesidedu, o tada būna dar blogiau, nes jaučiuosi nekoordinuota, pasimetusi, nepilnavertė, tai sukelia ir papildomą stresą, ir kartais varo į neviltį.

Gyvenimas be akinių pasikeistų kardinaliai. Nebuvo nei dienos, kad nesvajočiau apie gerą regėjimą ir gyvenimą be akinių bei vairavimą su akiniais nuo saulės. 

Birutė

Pagaliau eidama į šventę galėčiau pasidažyti kaip princesė, o ne kaip raganaitė, nematanti, kaip dažytis, todėl vaikštanti su pajuodusiomis akimis nuo tušo. Pagaliau nebegirdėčiau epiteto „keturakė“. Galėčiau vairuodama dėvėti akinius nuo saulės ir nejausti diskomforto, kad šviečiant saulei turiu susiraukti kaip varlytė, kad saulė taip nespigintų. Galėčiau prisiauginti blakstienas nebijodama ,kad jų ilgis gali liesti akinių stiklelius. Galėčiau netrukdoma kepti pyragus, nes dažniausiai darydama skanėstus apsitaškau akinių stiklelius ir turiu ištisai juos valyti. Galėčiau jaustis pilnaverčiu žmogumi ir būti apibūdinama pagal charakterio bruožus, o ne „na ta mergina su akiniais“. Galėčiau būti laiminga mergina.

Miglė

Pasaulis nušvistų ryškiomis mano akių spalvomis! Akinius nešioju diena iš dienos jau apie 14 metų ir tai tapo kasdienybe, bet nemiela. Sau esu pasakiusi, kad baigusi bakalaurą pasidovanosiu lazerinę akių korekciją, bet esant studentei tokia suma yra kosminė net ir gyvenant minimaliomis sąlygomis, ir daugumą pinigų atidedant taupymui.

Pasikeistų tai, jog nereikėtų kas keletą metų eiti tikrintis akių, mokėti po kelis šimtus už akinių stiklus, rėmelius. Nereikėtų jų saugoti visose gyvenimo situacijose. Tiek maudantis vonioje, tiek ežere, sportuojant, žiūrint į tolį, ar atvažiuoja tinkamas troleibusas, vairuojant automobilį.

Pasikeistų visas mano gyvenimas, į save pažvelgčiau kitaip, sau pasidaryčiau gražesnė, nuo tos akimirkos būtų nesvarbu, ką apie mane galvoja kiti. Matyčiau šviesią savo ateitį be akinių. Neseniai keičiausi akinius ir gydytoja pasakė, kad jau nebeišgysiu nuo astigmatizmo, ir teks akinius nešioti visą likusį gyvenimą. Tai buvo viena iš liūdniausių mano gyvenimo dienų.

Sofija

Būčiau laisvesnė nuo savo įgimto cerebrinio paralyžiaus. Nemėgstu akinių, o ta korekcija suteiktų laisvės, patogumo.

Skaistė

Tai padėtų pasiekti didesnių rezultatų moksle bei sporte. Kadangi lankau akrobatiką, tai akiniai ir lęšiai trukdo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.