Kieno veidas turi suspindėti nauja šypsena? Balsuok ir nuspręsk

Šypsena sulaužo visus barjerus – tuo lengva įsitikinti. Kai plačiai nusišypsome ir parodome baltus dantis, net baisiausias surūgėlis nustoja burbėti, o mylimo žmogaus akys, kurios dar neseniai buvo pridengtos surauktais antakiais, į mus žvelgia kitaip. Šypsodamiesi išreiškiame pozityviausias emocijas.

Iš kairės – Bronius, Vitalija, Arnoldas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Iš kairės – Bronius, Vitalija, Arnoldas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2014, 2:48 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:45 AM

Tačiau ne kiekvienas išdrįsta tai padaryti. Kai kurie žmonės šypsodamiesi jaučia gėdą, sulaukia netgi patyčių ir dėl to verčiau renkasi šypsnį suspaustomis lūpomis. Būtent tokius išgyvenimus kiekvieną dieną patiria lrytas.lt portalo skaitytojai, kurie dalyvauja konkurse „Pradėkite naują gyvenimą su gražesne šypsena!“.

Balti.lt ieško reklaminių veidų, kuriems bus ne tik suteikta galimybė reprezentuoti kliniką, bet ir sukurta sveika ir spindinti šypsena, kuri kels norą šypsotis net nepažįstamiems gatvėje.

Per kelias savaites portale lrytas.lt vykstančiame konkurse nutarė sudalyvauti įvairiausi dalyviai, kurie nepabūgo viešai prabilti, kaip ir kodėl kenčia dėl savo šypsenų.

Kompiuterių specialistas, trisdešimt aštuonerių metų vienišius Bronius tikina, kad į viena didžiausių jo svajonių – įteikti odontologei puokštę gėlių: „Aš kenčiu vidinį skausmą jau treji metai, be galo sunku, kai reikia nusijuokti, o dantukų nėra. Nors esu be galo pozityvus, nedrįstu nusijuokti ar nusišypsoti net klientams. Visada svajojau, kaip man gydytoja taiso dantukus, o aš jai atnešu gėlių.“

Pradėti naują gyvenimą, turint gražią šypseną svajoja ir dvidešimt septynerių Vitalija, kuri neteko dailios šypsenos dėl vaistų: „Kadangi vaikystėje daug sirgdavau, vartodavau antibiotikus, tai paveikė mano dantis. Gamta ir tėveliai mane apdovanojo gražia ir plačia šypsena, bet, deja, ne tobulais dantimis. Draugai ir pažįstami labai giria mano plačią šypseną nuo ausies iki ausies, tik, deja, mane dažniausiai nuotraukose pamatyti galima suspaustomis lūpytėmis. Kai pagaunu ką nors į mane įdėmiai žiūrint, kai nusišypsau, visada sutrinku ir suspaudžiu lūpas. Visada širdyje galvoju ir svajoju apie tą dieną, kai galėsiu plačiai nusišypsoti savo tobula šypsena.“

Šypsotis vengia ir kitas konkurso dalyvis – didešimt dvejų studentas Arnoldas. Vaikinas tikina, kad tai – vienintelis dalykas, kurio jam trūksta, norint gyvenime žengti rimtą žingsnį – sukurti šeimą: „Negaliu nusišypsoti, nes man yra gėda. Vengiu šypsotis kitiems, nes bijau, kad tai juos išgąsdins ir sukels pasišlykštėjimą. Dažnai išgirstu neigiamų komentarų ir tai mane žlugdo kaip asmenybę.

Atrodo, ką reiškia ta šypsena, bet  iš savo patirties galiu pasakyti, kad su tokia mano „šypsena“ man daug sykių užsidarė durys. Turint tobulus dantis, mano gyvenimas prisipildytų pasitikėjimo savimi, ryžčiausi didesniems gyvenimo pokyčiams – šeimos kūrimui.“

Kas žengs naujus – pilnus pasitikėjimo žingsnius savo naujame gyvenime su nauja šypsena priklauso nuo jūsų.

Išrinkite pokyčių verčiausią vyrą ir moterį, kuriems atiteks neeilinė galimybė kardinaliai pasitobulinti šypseną ir tapti klinikos balti.lt reklaminiu veidu.

Už konkurso dalyvius galite balsuoti čia. Daugiausiai „patinka“ surinkę keturi dalyviai (du vyrai ir dvi moterys) pateks į kitą konkurso etapą, kuriame jų likimą spręs profesionalių odontologų komanda.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.