Nacionalinį sveikatos egzaminą laimėjo 27 metų programuotojas

Nacionalinį sveikatos egzaminą (NSE) geriausiai išlaikė 27 metų programuotojas iš Vilniaus Raimundas Kybartas. Jis teisingai atsakė į 48 klausimus iš 50. Nacionalinis sveikatos egzaminas vyko gruodžio 3 d. ir truko 15 valandų.

NSE nugalėtojui atitenka sveikatingumo savaitgalis Druskininkuose arba Anykščiuose.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
NSE nugalėtojui atitenka sveikatingumo savaitgalis Druskininkuose arba Anykščiuose.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 8, 2014, 1:19 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:47 PM

„Vienas brolis studijuoja mediciną, jis ir pasiūlė sudalyvauti, nes žino, kad tuo domiuosi. Kitas brolis baigė odontologiją. Abu jaunesni broliai studijų metais parvažiavę namo dažnai parsiveždavo knygų ar konspektų, kuriuos galėjau ir aš paskaityti. Taip ir susidomėjau medicina, ypač neurologija ir genetika“, – pasakoja nugalėtojas ir šypsosi sakydamas, kad tai puiki proga pasitikrinti žinias, nors pripažįsta, kad atsakyti į klausimus lengva nebuvo.

„Pats egzaminas nebuvo sudėtingas, tik galėtų būti daugiau lengvesnių bendro pobūdžio klausimų. Nors, iš kitos pusės, sunkesni klausimai turbūt ir padėjo man nugalėti net ir padarius klaidų ir nesurinkus maksimalaus įvertinimo“, – sako R.Kybartas.

Pirmosios vietos nugalėtojui organizatoriai VšĮ VIRTUS LT ir „Vilnius SPA“ dovanoja sveikatingumo savaitgalį. R.Kybartas galės pasirinkti, kur ilsėtis – Druskininkuose ar Anykščiuose.

Antroji vieta pagal rezultatus atiteko 56 m. anglų kalbos mokytojai Rimai Daugirdienei iš Vilniaus. Trečioji – 28 m. psichologei iš Vilniaus Viltei Striūkienei. Joms bus įteikti „hummel“ sportinės aprangos komplektai, „Lietuvos ryto“ metinė prenumerata ir leidyklos „Šviesa“ išleistos knygos.

„Šviesa“ knygomis taip pat pasveikins visą NSE nugalėtojų dešimtuką.

Egzamine dalyvavo per 1000 Lietuvos gyventojų. Aktyvūs buvo visi šalies miestai ir įvairaus amžiaus bei išsilavinimo žmonės, besidomintys sveika gyvensena.

„Džiugina toks Lietuvos gyventojų aktyvumas, kuris dar kartą įrodo, kad sveikatos tema yra aktuali ir įdomi visiems. Egzamine dalyvavo vaikai ir senjorai, įvairaus išsilavinimo ir skirtinguose šalies miestuose gyvenantys žmonės. Dalyviai pasakojo, kad į klausimus atsakinėjo kartu su visa šeima, kai kurie spėjo ir enciklopedijas pavartyti ar panaršyti internete“, – sako NSE koordinatorius Tautvydas Vencevičius.

Pasak jo, egzamine gausiai dalyvavo ir šalies gydytojai, medicininį išsilavinimą įgiję ar dabar įgyjantys asmenys, tačiau jie į NSE prizus pagal egzamino taisykles nepretendavo.

Jau šį trečiadienį, gruodžio 10 d. 16.30 val. Nacionalinį sveikatos egzaminą geriausiai išlaikę asmenys bus pasveikinti LR Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Organizatoriai dėkoja egzamino Globėjai LR Sveikatos apsaugos ministerijai, šalies Visuomenės sveikatos biurų asociacijai ir visiems šalies visuomenės sveikatos biurams, egzamino partneriui – „Lietuvos rytui“, idėjos palaikytojams – Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai ir visuomeninei iniciatyvai „Saugok save“, prizų steigėjams „Vilnius SPA“, „hummel“, „Šviesa“ ir visiems dalyviams, kurie atkakliai sprendė NSE užduotis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.