Balkone pamatęs popiežių Pranciškų, tikintis vyras neteko žado

Esu užaugęs katalikų šeimoje, man 47 metai. Mama parapijos bažnyčioje sekmadieniais gieda jau 40 metų. Esu krikščionis katalikas ir tuo didžiuojuosi.

Naujasis popiežius buvo žmogus iš sapno, kurį Jėzaus Kristaus Atpirkėjo statula laikė už rankos ir ją pabučiavo.<br>„Reuters“ nuotr.
Naujasis popiežius buvo žmogus iš sapno, kurį Jėzaus Kristaus Atpirkėjo statula laikė už rankos ir ją pabučiavo.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Aramavičius

Feb 2, 2015, 1:23 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:04 AM

Nuo tada kai apie savo pasitraukimą iš popiežiaus pareigų paskelbė popiežius emeritas Benediktas XVI, mano viduje atsirado kažkoks jaudulys ir nežinia. Pradėjau skaityti apie popiežių rinkimų tvarką, istoriją. Reikia pripažinti – tai neeilinis įvykis.

Prisiminus 2013 m kovo 12 dienos vakarą, kai jau vyko konklava, sėdėjau prie kompiuterio ir skaičiau įvairius straipsnius ta tema. Tą konklavos dieną naujas popiežius išrinktas nebuvo.Skaitant laikas bėgo greitai, laikrodis jau rodė apie pusę pirmos nakties, tad nutariau eiti miegoti.

Sapnas, kurį prisimenu iki šiolei, mane aplankė prieš rytą.

Matau prieš save Kristaus Atpirkėjo statulą Rio de Žaneire, ši Kristaus statula didinga, aukšta, balta su plačiai išskėstomis rankomis.

Matau ir gerai įžiūriu, kad Kristaus statula dešinėje rankoje laiko už rankos žmogų, kuris pakibęs ore. To žmogaus veidą mačiau labai aiškiai. Mačiau, kad jis buvo užsidėjęs pusę akinių – t.y. viena akis su akiniu, kita akis be.

Girdėjosi ir žmonių balsai, kurie kalbėjo: „Ateina graikas, ateina graikas...“

Staiga Kristaus statulos galva palinko iki laikomos to žmogaus rankos ir ją pabučiavo. Sapne tuo labai nusistebėjau ir pagalvojau – kaip čia yra, kad Kristus žmogaus ranką pabučiavo? Tuo sapnas ir baigėsi.

Atsibudau labai greitai, aiškiai viską prisimindamas ir suvokdamas, kad tai yra susiję su popiežiaus rinkimais.

Buvo kovo 13 diena, trečiadienio rytas. Sėdau vėl prie kompiuterio ir pradėjau rinkti informaciją apie į konklavą susirinkusius kardinolus iš Lotynų Amerikos. Pirmasis, apie kurį perskaičiau, buvo Brazilijos kardinolas Odilo Schereris, tačiau tai buvo ne jis. Dar kurį laiką skaičiau straipsnius apie kardinolus, atvykusius į rinkimus, tačiau dėl laiko stokos nutariau baigti rinkti informaciją apie tai ir palaukti pirmų tos dienos dūmų iš Siksto koplyčios, gal kas nors paaiškės.

Visą dieną galvoje sukosi sapnas ir mintys apie popiežiaus rinkimus. Pagaliau žiniasklaida paskelbė, jog pasirodė dūmai iš Siksto koplyčios. Tai buvo juodi dūmai – popiežius per pirmąją tos dienos pusę nebuvo išrinktas. Antrasis dūmų ženklas turėjo būti vakare.

Po pietų turėjau kelis dalykinius susitikimus darbo klausimais, o vakarop nuėjau į miesto arkikatedrą baziliką, į raštinę pas kleboną. Pasikalbėjome apie pasiruošimą Lietuvos jaunimo dienoms, kurios turėjo įvykti vasaros pradžioje, po to pokalbis pakrypo apie popiežiaus rinkimus. Išsakiau jam savo vidinį jausmą, kad visiškai teisingai būtų, jei popiežiumi išrinktų Lotynų Amerikos atstovą.

– Tai Dievo valia, – pritarė klebonas.

Baigdamas vizitą raštinėje, paprašiau greitu laiku paaukoti šventas mišias (Novus Ordo) už greitą popiežiaus išrinkimą, paaukojau bažnyčiai auką, šv. mišios buvo numatytos rytoj, t.y. kovo 14 d., ketvirtadienį, 8 val. ryte.

Kovo 13-osios trečiadienis ėjo į pabaigą, aplankiau vakare savo mamą ir prieš aštuonias vakaro Lietuvos laiku pajudėjau savo namų link. Viduje jaudinausi ir spėliojau, kokie gi bus dūmai iš Siksto koplyčios kamino?

Parvažiavęs įėjau į namus. Žmona ir 2 jaunuoliai sūnūs jau žiūrėjo tiesioginę televizijos transliaciją iš Vatikano Šv. Povilo aikštės. Jie man pasakė, kad iš kamino pasirodė balti dūmai ir kad pasaulis turi naują popiežių!

Viduje pasidarė gera, mačiau kad ir visiems žmonėms Šv. Povilo aikštėje tai yra džiugi naujiena. Visa šeima susėdę prie televizoriaus laukėme naujojo popiežiaus pasirodymo. Na, ir praėjus kuriam laikui balkone pasirodęs karinolas Jeanas Lois Tauranas paskelbė tą nuostabią naujieną: „Habemus Papam!“

Ir po kurio laiko į balkoną įžengė kardinolas Jorge Mario Bergoglio, dabar jau naujai išrinktas popiežius Pranciškus! Aš, žiūrėdamas į jį, netekau žado. Tai buvo žmogus iš sapno, kurį Jėzaus Kristaus Atpirkėjo statula laikė už rankos ir ją pabučiavo... Tai buvo Aukščiausiojo ženklas vadovauti katalikams Žemėje.

Kitas sapno atsakymas atėjo per popiežiaus Pranciškaus inauguraciją 2013 m. kovo 19 d. Per pranašišką sapną girdėjosi žmonių balsai kurie sakė „ateina graikas, ateina graikas“. Per popiežiaus Pranciškaus inauguraciją Evangelija buvo giedama tik graikiškai, o ne graikiškai ir lotyniškai, kaip būdavo anksčiau. Na, o su akiniais yra taip, kad popiežius jų nuolat nenešioja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.