Vestuvių planuotoja K. Kaikarienė atskleidė savo panišką baimę

Žavioji renginių organizatorė Kristina Kaikarienė atskleidė savo panišką baimę. Pasirodo, žymi moteris labiausiai bijo odontologų – vaikystėje jos dantis gydė itin griežti ir grubūs gydytojai. Vestuvių planuotoja pripažįsta, kad būtent dėl baisių sovietinių laikų prisiminimų dabar į odontologo kėdę ji gali atsisėsti tik pasinaudojusi anesteziologo paslaugomis – kuomet visos procedūros metu ji miega ir nieko nejaučia.

Vestuvių planuotojai K.Kaikarienei apsilankymas pas odontologą kelia panišką baimę.<br>T.Bauro nuotr.
Vestuvių planuotojai K.Kaikarienei apsilankymas pas odontologą kelia panišką baimę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 11:49 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:04 AM

„Prieš dešimtmetį man buvo atliktas estetinis plombavimas – dėl plombų mano dantys atrodė kaip žemėlapis. Tačiau po tiek metų estetinis plombavimas nebebuvo toks jau estetiškas ir dantys nebeatrodė kaip tikri, buvo nudilę. Reikėjo vėl ieškoti specialisto, kuriuo pasitikėčiau“, – pasakojo K.Kaikarienė.

Žymi moteris pasirinko gimtojo Kauno kliniką „Grožio chirurgija“, kurioje išsaugant jos dantis buvo atliktos procedūros, padėjusios sugrąžinti K.Kaikarienei spindinčią šypseną. Sužinoję apie panišką moters baimę odontologams, klinikos specialistai procedūras pasiūlė atlikti taikydami pilną narkozę.

„Nesu Marytė Melnikaitė, kad turėčiau krūtine tėvynę dengti, tad nekovojau su savimi ir pasirinkau anesteziologo pagalbą, kad lengviau ištverčiau procedūras. Rinkdamasi specialistus, kurie rūpinsis manimi, nesvarbu ar tai kosmetologė, ar šeimos gydytojas, esu labai išranki. Protezuojanti klinikos odontologė Ingrida su manimi elgėsi labai švelniai – tarsi būčiau vaikas. Tikrai ne į visų odontologų kėdę galiu atsisėsti, tačiau pas šią specialistę grįšiu neabejodama“, – pagyrų dantis tvarkusiai odontologei negailėjo renginių organizatorė.

Protezuojanti odontologė Ingrida Žiugždaitė sako, kad sedacija taikoma tiems pacientams, kurie turi itin stiprią odontologų baimę ir pageidauja miegoti procedūrų metu.

„Žmogų tenka migdyti ir tokiu atveju, jei yra stiprus vėmimo refleksas ir neįmanoma nieko daryti burnos ertmėje. Po ilgesnės sedacijos pacientams tenka šiek tiek pailsėti palatoje, tačiau jei procedūra tėra valandos trukmės, tai po jos žmogus būna šiek tiek mieguistas, tačiau adekvatus aplinkai. Žinoma, vairuoti po sedacijos tikrai nepatariama“, – apie odontologinių procedūrų metu taikomą sedaciją pasakojo „Grožio chirurgija“ specialistė I.Žiugždaitė.

K.Kaikarienė save prisimena kaip nuolat besišypsančią, tačiau vėl turėdama natūraliai atrodančius ir spindinčius dantis ji juokiasi dar daugiau.

„Žmonių tarpusavio bendravimas yra susijęs su šypsena. Juk maloniau yra komunikuoti su žmogumi, kuris yra laimingas, nei su paniurėliu geltonų dantų savininku“, – mano renginių organizatorė.

Ji sako, kad baltų dantų poreikis neturi nieko bendra su fotografais ar filmavimo kameromis, tai komfortas kiekvienam žmogui – galimybė šypsotis visiems aplinkiniams ir nesijaudinti dėl dantų išvaizdos. Nevaržomas juokas – kiekvieno žmogaus privilegija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?