Keliaudama po Baltijos šalis mergina atrado daugiau nei tikėjosi

Kelionės... Jos mano gyvenime užima išties ypatingą vietą! Kiekvienas turi tai, kas jį įkvepia, priverčia nusišypsoti net kai nebėra jėgų, tai, apie ką maloniausia pasvajoti prieš užmiegant. Man tai – būtent kelionės.

Savęs atradimas – vertingiausia patirtis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Savęs atradimas – vertingiausia patirtis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Rygos senamiestis.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Rygos senamiestis.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Skaistė

2016-06-28 17:28, atnaujinta 2017-05-20 10:09

Pirmoji mano kelionė nebuvo įspūdinga geografiniu požiūriu – lankiausi Baltijos šalyse. Tačiau kaip meilei užtenka vieno žvilgsnio, taip ir mano aistrai kelionėms gimti užteko jau pirmųjų kilometrų. Trijų dienų išvyka į Rygą, Taliną ir Saremos salas padėjo man suprasti, kad kelionės yra būtent tai, su kuo norėčiau susieti savo ateitį.

Tas nepakartojamas laisvės jausmas ir pažinimo džiaugsmas neleido suabejoti, kad iš pažiūros utopinė idėja „susirask mėgstamą darbą ir tau niekada nebereikės dirbti“ yra išties realiai įgyvendinama. Keliauti po pasaulį ir už tai dar gauti atlyginimą – ar gali būti geriau?!

Ir nepatogumai, kitais atvejais erzinantys, tampa tik nereikšmingomis smulkmenomis. Nors esu pelėda ir kėlimasis ankstyvas rytais manęs visai nedžiugina, tačiau kelionės yra visiška to išimtis – vien pagalvojus apie jas veidą nušviečia šypsena. Nesvarbu, kad gal miegojau vos keletą valandų. Pailsėsim, kai numirsim, kaip sakoma, o dabar laikas pažinti nuostabų pasaulį, kuriame gyvename!

Tai – reiškinys, darantis mane geresniu žmogumi. Patiriamas džiaugsmas inspiruoja dalytis šia patirtimi su kitais ir skatina kurti detalius planus, kaip tikslą įgyvendinti. Žinau, kad tarp Erasmus praktikos ir magistrantūros studijų atsiradusį laisvą laikotarpį užpildysiu kelionių gidų kursais.

Savęs atradimas – vertingiausia patirtis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.