Gedinčios dukros dvejonė: ar buvo galima išgelbėti vėžiu sirgusį tėtį?

Gyvenu Vokietijoje. Neseniai teko skaityti straipsnį apie nė metukų neturinčią mergaitę, kuri serga vėžiu. Linkiu jos tėveliams pačios didžiausios stiprybės... Mano šeimą taip pat palietė šios klastingos lygos pirštai.

Esu labai dėkingą Kauno medikams, kad bandė mano tėčiui padėti ir numalšinti skausmus.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Esu labai dėkingą Kauno medikams, kad bandė mano tėčiui padėti ir numalšinti skausmus.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolina

Feb 4, 2013, 10:20 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:50 PM

Prieš keletą metų mano tėtis pasijuto prastai, prasidėjo galvos skausmai, pykinimas ir alpimas. Pakliuvęs į ligoninę jis sulaukė tik tylos, nes „nepatepė“ reikalingų rankų. Praleidęs vos ne du mėnesius ligoninėje ir negavęs jokio atsakymo, tėtis buvo išleistas į namus...

Kai tėčiui vėl pablogėjo, jis buvo išsiųstas gydytis į Kauną. Ten medikai jam pasakė žiaurią diagnozę: „Vėžys, ketvirta stadija, atleiskit nebegalim jums niekuo padėti, jums liko pusė metų“.

Kadangi liga ypač greitai progresavo, medikai bandė padaryti, kiek įmanoma, daugiau, ir kad tėtis patirtų kuo  mažiau skausmo.

Iš pradžių vėžys buvo inkstuose, vėliau perėjo į smegenis, bet tai dar nebuvo pati didžiausia problema. Tėčio kraujas buvo labai krešantis, todėl inkstų operuoti nebuvo galima, o galvoje vėžys buvo giliai po smegenimis.

Taip ėjo dienos, aš mačiau jį kiekvieną kartą vis silpnesnį, kad jam vis labiau skauda. Ir štai, atėjus šaltam kovo mėnesiui,  sužinojau kraupią žinią. JIS - išėjo...

Liga kankino tėtį 8 mėnesius, svarstau, gal jam buvo galima padėti. Žinoma, čia tik spėlionės....

Kiekvienais metais medikų aplaidumas ir nesąžiningumas nusineša begales žmonių gyvybių. Esu labai dėkingą Kauno medikams, kad bandė mano tėčiui padėti ir numalšinti skausmus.

Linkiu ir kitiems nepasiduoti, sergančius artimuosius palaikyti kiek galima daugiau, ir jums pavyks įveikti vėžį.

Šis tekstas - socialinės kampanijos Vėžys - ne nuosprendis dalis. Ši kampanija – apie kovą su vėžiu, juo sergančius žmones, jų gyvenimus, patirtis, viltį, dramas šeimose ir širdyse. Jeigu jus vienaip ar kitaip palietė ši liga, kviečiame pasidalinti savo istorija ir įkvėpti vilties kitiems panašaus likimo žmonėms. Jūsų tekstų, nuotraukų ar vaizdo įrašų laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt, juos galite įkelti ir čia.

Kampanijos partneriai - Vilniaus universiteto Onkologijos institutas ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.