Vilnietis patyrė: laukdami euro verslininkai mulkina žmones

Kreipiuosi labai aktualia tema, apie kurią nuolat kalba protingi dėdės ir tetos per televizorių – dėl euro įvedimo. Nuolat girdime, jog valdžia padarys viską, kad apsaugotų savo piliečius nuo kainų augimo įvedant eurą. Tačiau lygiai taip pat girdime, kaip verslininkai apsukruoliai jau dabar perskaičiuoja kainas taip, kaip jiems patogiau. Šią savaitę tai palietė ir mane.

Daugiau nuotraukų (1)

Egidijus P.

Jul 16, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Nov 14, 2021, 10:39 PM

Jau seniai vedame vaiką į baseiną „Olimpinė pradžia“ (viešoji įmonė „Sveikame kūne sveika siela“). Mėnesinis mokestis už vieną treniruotę per savaitę buvo 99 litai. Na, o dabar gavome pasiūlymą kitam sezonui. Buvome maloniai informuoti, kad šiek tiek keičiamos plaukimo treniruočių kainos.

Bet atsidarius prisegtą kainyną visi malonumai dingo. Ir ne todėl, kad treniruotės pabrango 4,58 Lt. Juk pabrangimas tikrai nėra reikšmingas ir jokios įtakos šeimos biudžetui nepadarys.

Tačiau pasijutau akivaizdžiai mulkinamas ir apgaudinėjamas – kainyne (net to neslepiant) nurodyta, kad naujoji kaina eurais yra lygiai 30, t.y. 103,58 lito.

Mokestis už kitokį treniruočių skaičių taip pat pasikeitė taip, kad perskaičiavus eurais sumos būtų be centų. Sakysit – patogu? Tačiau kaip patogiai jausimės, kai kiekvienas paslaugų teikėjas pasinaudos tokia pat formule ir nereikšmingas pabrangimas keliais litais išaugs į dešimtis litų?

***

VšĮ „Sveikame kūne sveika siela“, kuriai priklauso baseinas „Olimpinė pradžia“, direktorė Lina Bielinienė aiškino, kad paslaugos teikiamos sezonais, todėl kainos peržiūrimos dar prieš prasidedant naujam sezonui.

„Paslaugų kainos pakilo ne dabar. Jos buvo nustatytos ir patvirtintos dalininkų susirinkime jau anksčiau. Padidėjusios kainos neturi nieko bendra su euro įvedimu. Kainų kilimas susijęs su praėjusio sezono veiklos rezultatais – patirtais nuostoliais. Paslaugų įkainių neskelbėme anksčiau, nes naujo sezono registracija dar nebuvo pradėta“, – kalbėjo L.Bielinienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.