Žlugusios sovietų imperijos milijonai pavydi lietuviams

Brangūs lietuviai, mes tikrai turime kuo didžiuotis ir reikia pagaliau pradėti gerbti savo Tėvynę.

Sibiro gyventojai su savo tauta nebesitapatino ir ne be pasididžiavimo dėjosi rusais, teigia autorius.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Sibiro gyventojai su savo tauta nebesitapatino ir ne be pasididžiavimo dėjosi rusais, teigia autorius.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Kalytis

Oct 16, 2014, 9:24 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:25 AM

Nagrinėjant šį klausimą, reikia grįžti į mūsų okupacijos laikus, pasitelkiant visas Rusijos pavergtas tautas. Didžiojoje, beveik 300 milijonų imperijoje, kažkada kalbėta 200 kalbų ir dialektų.

Paskutiniais gyvenimo metais iš tos turtingos kultūrų gausybės buvo likę tiktai menki rusifikuoti likučiai. Iš visų pavergtų valstybių, chanatų ir emyratų liko tik 18 stabilesnių vartojamų kalbų. Tačiau visur ir visada buvo priverstinai vartojama rusų kalba. Imperija buvo visiškai rusiška.

Daug mažesnių tautų, ypač nukariautas Sibiras, su savo tauta nebesitapatino ir ne be pasididžiavimo dėjosi rusais. Tik iš jų azijietiškos išvaizdos buvo galima nustatyti jų tikrąją kilmę.

Mes savo išvaizda visoje Sovietų Sąjungoje būdavom atpažįstami. O svarbiausia – gerbiami „pribaltijcai“. Pabrėšiu – gerbiami 300 milijonų tarpe. Mes, labiausiai nukentėję, bet nepraradę savojo indentiteto ir kalbos.

Kas pasikeitė? Daug kas, tik mums pagarba nepasikeitė, ji tik padidėjo. Visi iš tų milijonų dabar į mus žiūri su pagarba ir pavydu. Kiti iš pavydo siunta.

Dvidešimtame amžiuje bene didžiausias istorijos įvykis buvo Spalio perversmas, kruvinosios Rusijos komunistinės imperijos (SSRS) sukūrimas ir jos griūtis.

O gal prisimenate, kas tą griūtį, nebodami aukų, pradėjo? Ogi drąsūs anos, beveik užmirštos, Didžiosios Lietuvos kunigaikštystės palikuonys.

Tai tau, Moskovija, šitaip atsirūgo tavo grobuoniškos pagirios.

Esame valstybė, ES ir NATO narė. Drąsiau, senos ir didžios valstybės palikuonys, Lietuvos piliečiai! Jūs patys pradėkite Ją gerbti!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.