Po futbolo komentatoriaus žodžių sirgaliui trūko kantrybė

Šeštadienio vakaras. Futbolo šventė. Futbolo šventė visoje Europoje, vyksta Europos čempionato atranka. Tiesioginė transliacija iš Šveicarijos, 17 000 žiūrovų talpinančio sausakimšo modernaus stadiono su natūralia, preciziškai prižiūrėta veja.

Sirgalių papiktino vartininko G.Arlauskio žaidimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Sirgalių papiktino vartininko G.Arlauskio žaidimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pasipiktinęs Arvydas

Nov 17, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:46 AM

Vaizdelis, kurį transliuoja LRT HD per 50 colių plazminį televizorių, atrodo tiesiog neįtikėtinai. Pliaupiant lietui susirinko ketvirtadalis miesto, turbūt ir visas miestas būtų susirinkęs, jei stadionas būtų guminis. O kaip gi kitaip, juk sporto karalius šiandien jų mieste ir šveicarai yra pasiryžę reabilituotis po pralaimėjimo slovėnams. O reabilituotis proga tikrai gera, nes lankosi futbolo provincijos medinukų rinktinė iš Lietuvos.

Lietuviai savo lygiu su stebuklingai žaidžiančiu vartininku Giedriumi Arlauskiu priešakyje atsilaiko 70 minučių, kol stebuklingai žaidžiantis vartininkas stebuklingai neįsimuša sau į vartus. Tada, kaip rinktinės strategas Igoris Pankratjevas išsireiškė, „futbolas/i-pankratjevas-komanda-paluzo-psichologiskai.htm"="">futbolas/i-pankratjevas-komanda-paluzo-psichologiskai.htm"" target="_blank">komanda palūžo psichologiškai“, iš karto gavo antrą įvartį ir po to dar du viršaus. Šveicarai per 20 minučių nušienauja lietuvių medinukus ir toliau švenčia, lietuviai išjungia savo žydruosius ekranus ir sugadintos nuotaikos eina miegoti.

Bet mūsų gerbiamam komentatoriui Tautvydui Meškoniui, atrodo, nuotaika visiškai nesugedo. Jis pareiškia, kad dėl pirmo įvarčio kaltinti vartininko negalima, nes jis prieš tai daugybę kartų stebuklingai gelbėjo komandą nuo įvarčio. Tada pagiria lietuvius už kovingumą ir gerą mačą, na nepasisekė dabar, pasiseks kitą kartą, kaip tik puiki proga reabilituotis jau kitame mače su anglais... Palinki gero vakaro ir atsisveikina...

Dieve mano... Meškoni? Meškoni???? Meškoni!!!!!!!!

Kodėl tau normalu, kad lietuviai yra triuškinami ir triuškinami negailestingai? Kodėl po grubios klaidos sau įvartį įsimušęs vartininkas yra giriamas? Kaip mes reabilituosimės, turėdami gynėjus, kurie, darydami „patkatą“, nesugeba savo medinių kojų nuleisti žemiau puolėjo bambos, o darydami dirbtinės nuošalės liniją kuris nors iš jų nespėja per 10 metrų?

Kaip mes reabilituosimės turėdami nepatikimą vartininką, kuris visiškai neturi nuovokos, kada reikia išbėgti iš vartų ir ką išbėgus reikia daryti?

Kodėl tau, Meškoni, neatrodo keista, kad 3 milijonus gyventojų turinti valstybė po pirmo įvarčio antrą kartą iš eilės palūžta, o Juodkalnija, turinti gyventojų kiek Vilnius, sugeba išlyginti rezultatą žaisdami prieš švedus. Kodėl islandai, kurių yra 300 000 (10 kartų mažiau negu lietuvių), sugeba įsitvirtinti pirmoje vietoje savo grupėje už nugaros palikdami čekus ir olandus? Meškoni, kodėl?

Kodėl mes tiktai sugebame sau su rankomis įsimušti įvarčius ir po to palūžti? Ir tau, Meškoni, tai atrodo kaip visiškai normalus ir sveikintinas dalykas. Ir iš viso, Meškoni, kodėl tu vis dar komentuoji rinktinės rungtynes, jei tavęs tai visiškai nebedomina ir tu neturi jokio sąlyčio su futbolo realybe?

Ir kodėl Lietuvos futbole yra Julius Kvedaras, kuris yra įtariamas „neteisėtu praturtėjimu, savindamasis pinigus iš federacijos“ ir kuris, sako, vyksta „aplankyti į kalėjimą už kruvinus nusikaltimus nuteisto Kauno mafijos vadeivos Henriko Daktaro“ ir galimai yra sukūręs „UEFA pinigų grobstymo schemas“? Kodėl pašalinę galimai apsivogusį Vytautą Dirmeikį nesugebame jo net pasodinti? Ir nepasimokę iš to turime federacijos prezidentą J. Kvedarą „kaip įtariama, palaikantį ryšius su Kauno nusikalstamo pasaulio veikėjais“?

Ir kodėl mes tiesiog neatleidžiame visos federacijos? Visų iki vieno! Nuo prezidento iki valytojos! Šiandien! Dabar!

Būkime neabejingi! Nejaugi esame tokie bedančiai ir nesugebame 25 metus pažaboti korupcijos Lietuvos futbolo federacijoje? Prabuskime! Atsiimkime savo mylimą futbolą!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.