Mokinė sugėdino ministrę: „Ar matėt, ką žmonės kalba feisbuke?“

Esu moksleivė, mokausi paskutinėje klasėje. Su mokslais susitvarkau kiek tai yra įmanoma, kai kiekvienas mokytojas vis bando prikišti, kad jo dalykas svarbiausias iš visų. Buvo laikas, kai labai išgyvenau, kad nuo krūvio kažko nespėju ir nepadarau. Net buvau puolusi į savotišką depresiją.

Ministrė pamiršo Pitagoro teoremą.<br>lrytas.lt fotomontažas
Ministrė pamiršo Pitagoro teoremą.<br>lrytas.lt fotomontažas
Ministrė pamiršo Pitagoro teoremą.<br>lrytas.lt fotomontažas
Ministrė pamiršo Pitagoro teoremą.<br>lrytas.lt fotomontažas
Ministrė pamiršo Pitagoro teoremą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministrė pamiršo Pitagoro teoremą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Eva B.

Oct 15, 2015, 12:14 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 10:13 PM

Bet nuo šiol, kaip suprantu, galiu dėl to nebesukti galvos. Žinau, kaip atkirsti mokytojams, kurie bando įrodyti, kad be to ar ano dalyko gyvenime pražūsiu. Kad numirsiu, jei nemokėsiu trigonometrinių funkcijų ar kitokių dalykų.

Kas seka naujienas feisbuke, turbūt jau matė „Žinių radijo“ interviu su gerbiama Švietimo ir mokslo ministre Audrone Pitrėniene. Ten jos paklausė apie Pitagoro teoremą.

„O, tai buvo taip senai, kad galvoju, kad net netiesa,“ – sako.  Ir pradėjo garsiai juoktis.

  Ar matėt, ką apie tai žmonės kalba feisbuke? Jei ne, būtų ne pro šalį pasižiūrėti. Klausia, ar čia „Radioshow“? O gal „Dviračio šou“? Žodis „gėda“ – kone kas antram komentare.

Pritariu jiems.

Gerbiami pedagogai ir ministerijos darbuotojai, jūs mus užkrovėt nuo galvos iki kojų. Kai kuriuos dalykus turime mokytis vos ne aukštosios mokyklos lygiu. O realiame gyvenime to visai nereikia ir neprireiks. Gyvena žmonės, neprisimena net vargšo Pitagoro teoremos, o tampa švietimo ministrais.

Išeisim, paliksim mokyklą, kartu paliksim ir į galvą sukištus nereikalingus faktus, kuriais niekada nepasinaudosim. Aišku, ministru taps ne kiekvienas. Bet be daugybės dalykų tikrai išsiversime ir nepražūsime. 

Jei reikės, suskaičiuosim pinigus ir be aukštosios matematikos. Kavos išsivirsim nežinodami termodinamikos principų. Laišką ar CV parašysim ir be teksto suvokimo užduočių.

Tik nesuprantu, kodėl mokyklose visiškai nemoko naudingų dalykų? Pavyzdžiui, kažkokių praktinių įgūdžių? Yra, aišku, technologijos ir dailė, bet kuo man gyvenime bus naudinga klijuoti popierių ant senų skardinių, nežinau.

Ruošiuosi studijuoti užsienio kalbas. Nemanau, kad tokie svarbūs sugebėjimai bus man naudingi.

Kaip ir Pitagoro teorema nereikalinga, norint būti švietimo ministre. Tik jos išsilavinimo lygio niekas netikrina, o mūsų tikrins.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.