Nužudyto kompozitoriaus mokytoją žinia pasiekė net Amerikoje

Perskaičiusi apie savo mokinių rengiamą peticiją dėl Tomo Dobrovolskio mirties kaltininkų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, atsiliepė Amerikoje gyvenanti Tomo klasės auklėtoja Rima Žemaitienė-Grikavicius.

T.Dobrovolskis buvo žiauriai sumuštas pernai Kūčių išvakarėse.<br>T.Bauro nuotr.
T.Dobrovolskis buvo žiauriai sumuštas pernai Kūčių išvakarėse.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 9:04 PM

„Mieli auklėtiniai! Negalėdama prisidėti parašu prie Jūsų rengiamos peticijos dėl Tomo Dobrovolskio mirties kaltininkų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, siunčiu savo žodinį pritarimą Jūsų iniciatyvai.

Kiekvienas mokytojas ugdo mokinį būti savo gyvenimo ir Lietuvos kūrėju. Tomas buvo toks žmogus. Džiugina jo paliktas grožis ir graudina likimas.

Tie, kurie nutraukė jo gyvenimą, privalo nedelsiant būti besąlygiškai ir griežtai nubausti“, – rašė R.Žemaitienė-Grikavicius.

Kodėl vilniečio muziko Tomo Dobrovolskio nužudymas dar neištirtas? To sostinės prokurorų klausia žiauriai nužudyto kompozitoriaus bičiuliai, pramogų, meno ir verslo atstovai. Jie sieks, kad tyrimas nebūtų vilkinamas, o byla kuo greičiau pasiektų teismą. 

Buvę Tomo klasės draugai pradėjo rinkti parašus po peticija, kurią ketina įteikti prokurorams.

Žiaurios muštynės, per kurias buvo sunkiai sužeistas T.Dobrovolskis, įvyko pernai, Kūčių išvakarėse. Vėlų gruodžio 23-iosios vakarą kompozitorius išėjo pavedžioti Maljorkos aviganės Azos. Pakeliui jis užsuko išgerti alaus į netoli namų esantį naktinį sostinės barą „Vingrių 17“.

Keliems jaunuoliams, kurie tuo metu buvo tame bare, nepatiko vienas lankytojas, pagyręs Rusijos prezidentą V.Putiną. Kai bare lankytojų ėmė daugėti, jaunuoliams pasivaideno, kad čia buriasi V.Putino šalininkai.

Pastiprinimą išsikvietę jaunuoliai užsipuolė T.Dobrovolskį ir kitą lauke rūkiusį vyrą. Kažkieno iš užpuolikų skėčiu kompozitoriui suduotas smūgis į akį buvo pražūtingas. T.Dobrovolskiui buvo išdurta akis, prakirsta galvos kraujagyslė ir sužalotos smegenys.

Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje jam buvo atliktos kelios sudėtingos galvos operacijos. Tačiau kompozitorius mirė taip ir neatsigavęs iš gilios komos.

Generalinės prokuratūros komunikacijos skyrius patvirtino: tyrimas dėl T.Dobrovolskio nužudymo dar nebaigtas, yra šeši įtariamieji, o kada byla pasieks teismą – dar neaišku.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.