Vilnietis prie Generalinės prokuratūros susiėmė už galvos: „Pasidarė gėda“

Nuo gruodžio pradžios Vilniaus savivaldybė padvigubino mokestį už automobilių stovėjimą Krokuvos gatvės dalyje nuo Rinktinės iki Kalvarijų gatvės. Neva „sulaukus gyventojų skundų dėl visai dienai netvarkingai paliekamų automobilių“.

Gatvėje prie Generalinės prokuratūros – duobė ant duobės.<br>Skaitytojo nuotr.
Gatvėje prie Generalinės prokuratūros – duobė ant duobės.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Gaidelis

Dec 28, 2016, 3:11 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:25 PM

Bet galbūt prieš tai reikėjo išasfaltuoti bent jau didžiausias duobes?

Nes tikrai didelė gėda (ypač prieš svečius iš užsienio), kai šalia Generalinės prokuratūros, visai netoli savivaldybės administracijos, tokia gatvė, kur jau sveikos dangos metro neberasi – duobė ant duobės. Ir dar reikia mokėti už stovėjimą.

Jau su kaimynais juokaujame, kad įsižiūrėjus į duobes kitoje Žemės rutulio pusėje galima Afrikos gyventojus pamatyti...

Taigi įvedus didesnį mokestį stovėjimo vietų tikrai neatsirado, nes dabar jau užimta ne tik gatvė, bet ir mūsų bendrijos privati valda, nes dalis vairuotojų palieka automobilius mūsų kiemuose, kad išvengtų mokesčio. O mes, susitvarkę savo teritoriją, ir dar papildomai sumokėję už stovėjimą gatvėje, vis tiek vietos nerandame.

Eilinis savivaldybės pasipinigavimas. Gėda už jus.

Krokuvos gatvės gyventojas.

***

Bendrųjų reikalų departamento Projektų valdymo skyriaus plėtros projektų vadovas Antonas Nikitinas dėkoja vilniečiui už atkreiptą dėmesį į problemą ir apgailestauja už patiriamus nepatogumus.

„Skaitytojo pateiktos nuotraukos ir informacija yra perduota miesto infrastruktūrą prižiūrintiems specialistams. Esant galimybėms, problemos bus sprendžiamos.

Kalbant apie lėšų skyrimą infrastruktūrai, pažymime, kad rinkliava už automobilių stovėjimą pirmiausia yra renkama siekiant užtikrinti tvarkingą automobilių statymą gyventojams ir įmonėms, sureguliuoti statomų transporto priemonių srautus bei stovėjimo trukmę, sudaryti sąlygas pasistatyti automobilį tiems, kurie dienos metu į šią miesto teritoriją atvyksta trumpam.

Pažymime, jog surinkta vietinė rinkliava patenka į Vilniaus miesto savivaldybės biudžetą. Pripažįstame, kad kai kurios automobilių statymo vietos nėra itin geros būklės, tačiau Vilniaus miesto savivaldybė pagal galimybes nuolat atnaujina stovėjimo vietų dangą.

Kiekvienais metais Vilniaus miesto savivaldybė skiria lėšų ne tik parkavimo vietų remontui ir priežiūrai, bet taip pat dalis šios rinkliavos lėšų yra panaudojama bendrai susisiekimo infrastruktūrai gerinti – gatvių tiesimui, jų remontui ir priežiūrai.

Beje, atkreipiame dėmesį, kad ir šioje gatvėje parkavimo rinkliava įvesta būtent siekiant tvarkos – patirtis rodo, jog pradėjus rinkti rinkliavą sumažėja pašalinio ilgalaikio transporto statymas ir gyventojams lieka daugiau laisvos vietos automobiliams statyti. Be to, gyventojams leidimas statyti automobilį kainuoja vos 14 eurų metams“, – sakė A.Nikitinas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.