LRT žiūrovui iškilo klausimas, kurio niekas garsiai neuždavė

Laidoje „Atspėk dainą“ dalyvavusi Asta Baukutė iškėlė ranką į viršų, kitą ranką pridėjo prie lūpų ir kelis kartus sušuko: „Žydas.“ Dėl to LRT vadovybė sustabdė laidos „Atspėk dainą“ transliavimą. Ši laida apskritai buvo uždrausta.

Žiūrovas piktinasi, kad TV vedėjai ir dalyviai už nusižengimus baudžiami skirtingai.<br>T.Bauro ir R.Neverbicko nuotr.
Žiūrovas piktinasi, kad TV vedėjai ir dalyviai už nusižengimus baudžiami skirtingai.<br>T.Bauro ir R.Neverbicko nuotr.
Dėl vairavimo išgėrus problemų turėjusi sveikinimų koncerto vedėja R.Jokubauskaitė vėl veda laidą.
Dėl vairavimo išgėrus problemų turėjusi sveikinimų koncerto vedėja R.Jokubauskaitė vėl veda laidą.
Dėl A.Baukutės poelgio buvo nutrauktas laidos kūrimas.
Dėl A.Baukutės poelgio buvo nutrauktas laidos kūrimas.
Daugiau nuotraukų (3)

Vytautas Paulauskas

Jan 16, 2017, 5:55 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:22 AM

Tačiau kai laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėja Regina Jokubauskaitė buvo sulaikyta prie vairo neblaivi ir net siūlė policininkui ne visai padorius dalykus, LRT vadovybė apsiribojo tik laikinu nušalinimu nuo laidos vedėjos pareigų, tačiau po kurio laiko ji vėl buvo grąžinta. 

R.Jokubauskaitė sulaikymo metu policijos automobilyje kalbėjo: „Padarykim, kad Kovo 8-osios proga vyrams ir moterims būtų gerai. Vaikai, na, padarykit kaip nors gerai. Aš pasiryžusi daug kam. Aišku, ne modelis esu ir ne jauniklė, bet... Padarykim taip, kad aš, pavyzdžiui, jums būsiu labai dosni, o jūs man būsit labai geri. Nuvažiuokim į banką ir paimkim pinigų. Įvardinkit dideliausią sumą, kokią tik įmanoma, kad tik nebūtų teismų. Na, ar negalima to visko likviduoti? Už didelius pinigus.“

Teismo ji buvo nubausta tik dėl vairavimo išgėrus. Bet toks savęs pažeminimas, o kartu ir LRT reputacijos sumenkinimas 13 minučių trukmės reportaže daugelio atmintyje ir istorijos archyvuose liks ilgam. 

Juk Lietuvoje dėl apsvaigusių vairuotojų keliuose kasdien įvyksta eismo įvykiai, žūsta žmonės, kai kurie lieka neįgalūs. Todėl įstatymams nusižengę asmenys apskritai neturėtų rodytis per televiziją. 

Komercinė televizija būtų tokios laidos vedėją atleidusi, blogiausiu atveju bent jau pakeitusi pareigas, kad toks asmuo nebevestų laidos ir dirbtų kur nors už kadro. Taip buvo pasielgta su Jonu Radzevičiumi.

Tačiau kanalo vadovybė aiškiai parodė, kokias vertybes jie gina. Televizija išsigando dėl A.Baukutės, nes pakvipo rimtu tarptautiniu skandalu. Tarsi ji padarė blogesnį veiksmą už R.Jokubauskaitę.

Nacionalinis transliuotojas gauna finansavimą iš mokesčių mokėtojų surenkamų mokesčių. Už tuos pinigus R.Jokubauskaitė gauna atlyginimą, kaip ir LRT vadovai, kurie ją taip myli. 

A.Baukutė nėra LRT darbuotoja, todėl gal ir nėra taip mylima kolegė. Ją ir tą laidą galima uždaryti ir pamiršti juos amžiams, bet juk neuždarysi R.Jokubauskaitės laidos, nes tai tavo komandos narys. Tai yra neteisinga.

*** 

LRT atstovė ryšiams su visuomene Virginija Bunevičiūtė teigė, kad autoriaus minimi pavyzdžiai yra nelygintini.

„Džiugu, kad žiūrite nacionalinį kanalą ir domitės LRT aktualijomis. Mūsų įsitikinimu, jūsų minimi atvejai yra nelygintini. Vienas įvyko LRT eteryje, kitas – privačiame gyvenime, todėl juos lyginti nėra objektyvu.

Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad abiem minimais atvejais buvo priimti sprendimai. Jie gali ne visiems patikti, tai puikiai suprantame, tačiau įtikti visiems vargu ar įmanoma.

Tikimės, kad ir toliau žiūrėsite ir klausysite LRT“, – komentavo V.Bunevičiūtė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą