Svirduliuojantis Arvydas Sabonis patikrino lietuvių jausmus

Vargu ar Klaipėdos centre svirduliavęs Arvydas Sabonis numanė, kad bus nufilmuotas. Tačiau per Lietuvos įžymybių apdovanojimus ant scenos išgėrusi lipusi Agnė Jagelavičiūtė puikiai suprato, kad ją tiesiogiai stebi daugiatūkstantinė žiūrovų minia.

Daugelis kalbintų jaunuolių puolė ginti Arvydą Sabonį. Kai kurie jų net pyktelėjo, jog tai buvo užfiksuota.<br>Stop kadras
Daugelis kalbintų jaunuolių puolė ginti Arvydą Sabonį. Kai kurie jų net pyktelėjo, jog tai buvo užfiksuota.<br>Stop kadras
Daugelis kalbintų jaunuolių puolė ginti Arvydą Sabonį. Kai kurie jų net pyktelėjo, jog tai buvo užfiksuota.<br>lrytas.lt montažas.
Daugelis kalbintų jaunuolių puolė ginti Arvydą Sabonį. Kai kurie jų net pyktelėjo, jog tai buvo užfiksuota.<br>lrytas.lt montažas.
„Žiūrėjau ir galvojau: čia ką, rimtai?“ – šypsodamasi apie savo nuostabą žiūrint įžymybių apdovanojimus pasakojo 18-metė Luka.<br>LNK stop kadras
„Žiūrėjau ir galvojau: čia ką, rimtai?“ – šypsodamasi apie savo nuostabą žiūrint įžymybių apdovanojimus pasakojo 18-metė Luka.<br>LNK stop kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Jonas Valaitis

Jan 24, 2017, 7:17 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:25 PM

Šie žmonės – įžymybės, kurioms ploja minios gerbėjų. Tad kokią žinią šiems žmonėms siunčia jų dievinamos žvaigždės?

Nusivylė, bet bijo prisipažinti

„Nusivyliau. Nėra labai gerai, kai žmogus, tiek daug pasiekęs gyvenime, staiga tiesiog išeina į gatvę, ir prašom – toks vaizdas: svirduliuojantis, nelabai suprantantis, kas vyksta aplink“, – štai tokią nuomonę teko išgirsti iš vieno vaikino, kai parodžiau lrytas.lt paskelbtą vaizdo įrašą su svirduliuojančiu A.Saboniu.

Savo nuomonę pareiškęs moksleivis prašė neminėti net vardo, nes, anot jo, lietuviai A.Sabonį taip dievina, kad jam atleistų kone viską, o jį kritikuojančius yra kone pasiruošę sudraskyti į skutelius.

„Nesu didelis krepšinio gerbėjas, bet tikrai žinau, kokia jis yra sporto legenda. Todėl nemanau, kad net po tokio dalyko atsiras labai daug tokių kaip aš, kurie drįs kritikuoti Sabonį“, – įsitikinęs jis.

Dauguma sportininką gynė

Ir išties – daugelis kalbintų jaunuolių puolė ginti A.Sabonį. Kai kurie jų net pyktelėjo, jog tai buvo užfiksuota.

„Visi išgeria, ir nereikia čia įsivaizduoti, kad jei jau žmogus yra žinomas, tai jis jau turi būti šventas. Sabonis nepadarė nieko blogo. Visi mes išgeriam, nėra čia ko piktintis“, – įsitikinęs 19 metų Arnas.

Jam pritarė ir 17-metis Benas. Jis tikino, kad girto A.Sabonio pasirodymas viešumoje „normaliems žmonėms“ neturi kelti didelio pasipiktinimo, o „tokie filmuotojai“ turėtų pasižiūrėti patys į save.

Ar tokių garsių žmonių elgesys neskatina jaunuolių vartoti alkoholio? „Man nieko nereiškia, kad Sabas prisigėrė. Jei norėsiu, gersiu, nepaisant to, geria pats Sabonis ar negeria“, – sakė jis.

Gėdino, bet nesmerkė

O štai padauginusi ir tiesioginiame eteryje ant scenos pasirodžiusi stilistė Agnė Jagelavičiūtė kalbintoms merginoms sukėlė kiek kitokias emocijas.

„Žiūrėjau ir galvojau: čia ką, rimtai?“ – šypsodamasi apie savo nuostabą žiūrint įžymybių apdovanojimus pasakojo 18-metė Luka. Jos nuomone, tai, jog žinoma moteris ant scenos lipo išgėrusi ir ten elgėsi neadekvačiai, garbės jai tikrai nepadarė.

„Aš suprantu, kad Jagelavičiūtė gali būti pavyzdys daugeliui merginų, galbūt net man. Ir labai negera, negražu matyti ją tokią. Tačiau rytojaus dieną paskaičiuosi jos pranešimus feisbuke, supratau, kas įvyko. Ji tiesiog nesitikėjo, kad jai reikės eiti ant tos scenos. Galbūt tiesiog ji per daug atsipalaidavo“, – savo mintis dėstė mergina.

O 16-metė Ieva juokėsi: „Na, ant kojų dar pastovėjo. Tai bent jau nenukrito ant žemės su tuo savo telefonu.“

Paauglė sakė iš pradžių pamaniusi, kad A.Jagelavičiūtės elgesys – surežisuotas, ir tik po kurio laiko peržiūrėjusi, ką apie tai rašo pati A.Jagelavičiūtė, suprato, jog vaidybos lipant ant scenos žinomai stilistei neprireikė.

Beveik visi kalbinti jaunuoliai sakė, kad garsių žmonių pasirodymai išgėrus nelemia jų apsisprendimo, ar vartoti alkoholį.

Tačiau juos gynę paaugliai ir patys linkę dažniau pakelti stikliuką. Todėl kyla klausimas: „Ar tikrai?“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?