Vilnietė nufilmavo, ką naktimis išdarinėja kaimynai, ir nepasigailėjo

Redakcija sulaukė pasipiktinusios vilnietės laiško, kuriame teigia negalinti susitvarkyti su triukšmadariais kaimynais. Anot jos, situacijos nepadeda išspręsti netgi kelis kartus kviesta policija.

Vilnietei gyvenimą apkartino kaimynai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Vilnietei gyvenimą apkartino kaimynai.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Su triukšmaujančiais kaimynais kovoti nėra lengva.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Su triukšmaujančiais kaimynais kovoti nėra lengva.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Diana

Feb 1, 2017, 6:08 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:36 AM

„Gyvename ramiame rajone, naujame name, kuriame įsikūrusios jaunos šeimos. Tačiau turime ir kaimynų baliauninkų, su kuriais tenka kovoti dėl keliamo triukšmo.

Šiąnakt pas kaimynus naktį „kalė žemais“ muzika taip, kad visas namas skambėjo. Buvo iškviesta policija, bet jiems išvažiavus vakarėlis tęsėsi.

Policija turėjo gauti mažiausiai tris pranešimus. Ten vakarėliai ne tik savaitgaliais vyksta, bet ir sekmadienio naktimis, kai žmonėms reikia išsimiegoti prieš darbo savaitę.

Su triukšmaujančiais kaimynais bandėme tartis. Vieną kartą jie nedarė durų. Kitą kartą teisinosi, kad švenčia brolio gimtadienį ir žadėjo po 20 minučių nustoti groti, bet vakarėlis vis tiek tęsėsi iki ryto“, – guodėsi neišsimiegojusi vilnietė Diana.

***

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius komentavo, kad kenčiantiems nuo kaimynų keliamo triukšmo policija gali padėti tiek, kiek įstatymais priskirta jos kompetencijai.

Dėl triukšmavimo dažniausiai pradedama administracinio nusižengimo teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 488 str.

Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 18 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 6 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų. Toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų.

„Žinoma, taikoma teisinė atsakomybė ir skiriamos baudos negali garantuoti, kad triukšmadariai liausis, tačiau jiems jokiu būdu negalima leisti likti nebaudžiamiems ir jaustis tokiais.

Apie visus triukšmavimo atvejus siūlome pranešti policijai, labai pageidautina ir pagalba renkant triukšmavimo fakto įrodymus, panašius į tuos, kuriuos atsiuntėte.

Komunikacijos poskyris perdavė jį administracinio nusižengimo tyrimą atliekantiems pareigūnams“, – sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti