Atsitiktinai užfiksuota merginos nuotrauka feisbuke sukėlė aršią diskusiją

Prie greito maisto restorano ant suoliuko sėdinčios apkūnios merginos fotografija „Facebook'e“ sukėlė tikrą internautų diskusijų bangą.

Socialinėje erdvėje ši nuotrauka sukėlė aršią diskusijų bangą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Socialinėje erdvėje ši nuotrauka sukėlė aršią diskusijų bangą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Socialinėje erdvėje ši nuotrauka sukėlė aršią diskusijų bangą.<br>Ekrano nuotr.
Socialinėje erdvėje ši nuotrauka sukėlė aršią diskusijų bangą.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jonas Valaitis

Feb 12, 2017, 10:53 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:32 AM

Kritikavo ir palaikė

Prie nuotraukos buvo prierašas: „Ar ir tau kyla noras komentuoti šią gatvės nuotrauką? Juk matai, ką nori matyti, ar ne taip, gerbiamas žiūrove?“

„Publikuoti tokią nuotrauką – tai tas pats, kas atvesti avelę išbadėjusiems vilkams. O juk niekas nežino, gal mergina turi sveikatos problemų, o ne yra nuolatinė greito maisto užkandinės lankytoja“, – teigė viena „Facebook“ vartotoja.

Dalis komentatorių ragino fotografą ištrinti nuotrauką ir svarstė, kad joje įamžinta jauna apkūni mergina gali neatlaikyti ją užgriūsiančios kritikos dėl svorio.

„Pamąstyk, kokia tikimybė, kad ne nuotrauka, o būtent komentarai nuotraukoje esantį žmogų vieną negražią dieną gali nuvesti iki labai skausmingų pasekmių. Ji, išaukštinto kūno kulto prasme, ir taip gyvenime yra nuskriausta.

Bet už fizinę skriaudą žodis visada bus skausmingesnis. Nežlugdyk žmonių psichikos, nes vieną dieną apie juos gali perskaityti žiniasklaidos kriminalų skiltyje. Susigyventum su tuo?“ – komentaruose klausė fotografo.

Tiesa, kai kurie komentatoriai ne tik plakė, bet ir palaikė menininką.

„Kiekvienas nori matyti, ką nori! Ačiū Dievui, kad tu fotografuoji mūsų miestą ir žmones tokius, kokie yra. Jų charakterius, ne vien manekenes!“ – rašė viena žinoma visuomenės dama.

Užfiksavo atsitiktinai

Daug diskusijų sukėlusią nuotrauką padaręs Vilniuje gerai žinomas menininkas Vincas Alesius pabrėžė, kad jo „Facebook“ paskyroje paviešintas nuotraukas vertina ir interpretuoja patys vartotojai.

Fotografas pasakojo, kad greito maisto restorano fone ant suoliuko sėdinčią apkūnią merginą užfiksavo atsitiktinai. 

„Jei aš būčiau šią nuotrauką surežisavęs, gal būčiau norėjęs kažką pasakyti, bet kadangi nuotrauka nesurežisuota, o tiesiog gatvėje pagauta akimirka, aš ja nieko nenorėjau pasakyti“, – „Bendraukime“ sakė Vilniaus gatvėse praeivius jau ne vienerius metus fotografuojantis V.Alesius.

Anot jo, neigiamą visuomenės reakciją lėmė tai, jog buvo užfiksuotas nekasdienis vaizdas, kuris žmonėms galėjo sukelti nepasitenkinimą. 

„(Tai) gatvės nuotrauka, kurią atsitiktinai, susiklosčius aplinkybėms, pavyko užfiksuoti. Tai sukėlė tokią reakciją. O toliau jau patys komentatoriai formavo požiūrį“, – sakė fotografas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.