Po naujo užmojo televizijoje – prašymas Laisvai: „Nustok taip reklamuotis“

Sužinojusi, kad Donata Gutauskienė-Laisva bus laidos „Kalinių žmonos“ vedėja, iš pradžių net pagalvojau, kad čia kažkoks nevykęs pokštas.

Skaitytoja mano, kad Donatai Gutauskienei-Laisvai nevertėtų vesti laidos „Kalinių žmonos“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Skaitytoja mano, kad Donatai Gutauskienei-Laisvai nevertėtų vesti laidos „Kalinių žmonos“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Sužinojusi, kad Donata Gutauskienė-Laisva bus laidos „Kalinių žmonos“ vedėja, skaitytoja negalėjo patikėti.<br>T.Bauro nuotr.
Sužinojusi, kad Donata Gutauskienė-Laisva bus laidos „Kalinių žmonos“ vedėja, skaitytoja negalėjo patikėti.<br>T.Bauro nuotr.
Sužinojusi, kad Donata Gutauskienė-Laisva bus laidos „Kalinių žmonos“ vedėja, skaitytoja negalėjo patikėti.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Sužinojusi, kad Donata Gutauskienė-Laisva bus laidos „Kalinių žmonos“ vedėja, skaitytoja negalėjo patikėti.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

V.

Feb 28, 2017, 12:21 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:39 PM

Prieš pačią Laisvą nieko neturiu.

Bet dabar tai jau rimtai supykau. Ko gero, televizija tikrai pasiekė patį dugną ir daugiau nebėra kur ristis. Manau, tokia laida tiesiog antausis visiems nuo nusikaltėlių nukentėjusiems žmonėms ir labai blogas pavyzdys jaunimui.

Aš pasisakau prieš kalinių ir jų žmonų gyvenimo romantizavimą.

Laisva pati, niekieno neverčiama pasirinko šį gyvenimo kelią. Kartą jau esu girdėjusi, kaip vienoje gyvenimo būdo laidoje atlikėja ir TV laidų vedėja pasakoja apie savo santuoką ir gyvenimą.

Jos pasiklausius susidarė įspūdis, kad laukianti įkalinimo įstaigoje atliekančio bausmę vyro, viena auginanti jųdviejų sūnų, dirbanti už du Laisva jaučiasi esanti kone šventoji kankinė. Gali pagalvoti, kad visas pasaulis tyčia susimokė prieš ją su Rolandu, kad juos išskirtų.

Visą laiką kalbėjo tik apie tai, koks nuostabus žmogus yra jos Rolandas, kokie puikūs jų tarpusavio santykiai, kokia gili meilė ir panašiai.

Suprantu, kad Laisvai Donatas Gutauskas visiškai susuko galvelę, ir bijau, kad ateis laikas, kai visos iliuzijos išsisklaidys. Tai dabar, kol vyras įkalintas, ji yra labai reikalinga. Uždirba pinigus, maitina jį, nešioja siuntinius.

Klausimas, ar liks ta vadinamoji „meilė“, kai Rolandui atsivers belangės durys. Bijau, kad Laisva liks prie suskilusios geldos, jei ne dar blogiau.

Dabar tokių „laukiančių“ ir „kenčiančių“ kalbės jau nebe viena.

Mano nuomone, čia tikrai nėra kuo didžiuotis, dėl ko jaustis kankine – vienos tokios laidos užteko su kaupu. Kam reikėjo, tas pasiklausė. Kam buvo įdomu, tas įvertino ir susidarė savo nuomonę. Nesuprantu, kam dabar kurti visą panašaus turinio laidų ciklą? Kokias vertybes norima parodyti?

Kuo jau nusipelniusios vadinamosios kalinių žmonos? Manau, kad ir kokiais išgyvenimais jos dalintųsi, tai nenubraukia nei jų sutuoktinių kaltės, nei nuo jų nukentėjusiems žmonėms suteikto skausmo.

Baisu pagalvoti, ką jaus, tegul ir netyčia, šią laidą įsijungę nužudytų žmonių tėvai, vaikai, kiti giminės ir draugai. Dėl nusikaltėlių jų artimieji tikrai daugiau nebegrįš į namus. Nebepriglaus vaikų, neapkabins mylimųjų, nepaguos motinų.

O televizijos ekrane kalbės nusikaltėlių, žudikų ir sukčių žmonos, pasakodamos, kaip sunku joms gyventi. Ateis kokia nors vargo nematanti, iš plėšimais ir aferomis susikrautų turtų gyvenanti, iš kruvinų pinigų krūtinę pasididinusi pupytė ir vartydama akis svaigs, koks nuostabus ir nekaltas yra jos vyras, kaip be jo sunku. Kaip ji vargšė kenčia, su kokiu susiduria visuomenės pasmerkimu, kaip sunkiai verčiasi, kaip kaimynai su ja gatvėje nesisveikina...

Tikras absurdas.

Gali pagalvoti, kad Lietuvoje daugiau neliko sektinų pavyzdžių ir daugiau nėra televizijos ekrano vertų herojų.

Palinkėsiu Laisvai vieno dalyko: „Liaukis svajoti ir pradėk į daiktus žiūrėti realiai. Pamiršk apie šitą žemos moralės laidą.

Ir toliau sėkmingai kurk, dainuok, augink vaiką. Tik nustok reklamuotis kaip nusikaltėlio žmona. Čia tikrai nėra kuo didžiuotis. Nėra dėl ko vaidinti didžiosios kankinės ir televizijoje kalbinti panašias „kankines“.

***

D.Gutauskienė-Laisva telefonu nebuvo pasiekiama. Tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ atlikėja ir laidų vedėja rašė, kad labai nori pakviesti ir daugiau moterų pasidalinti tokia savo gyvenimiška patirtimi!

„Būkim drąsios, būkim vieningos, tiesiog būkim! Iš anksto dėkoju toms šeimoms, kurios nepabūgo apie tai kalbėti, ir toms, kurios dar tik ruošiasi!“ – rašė ji.

Donatos vyras Rolandas Gutauskas į įkalinimo įstaigą pakliuvo jau aštuntą kartą. Tačiau laidos kūrėjų pranešime rašoma, kad vis dėlto mylinti žmona įsitikinusi, kad šis kartas bus paskutinis, o išbandymą ištvėrusi šeima įrodys visiems, kad gali gyventi laimingai, dorai ir teisingai.

Būtent tokį tikslą – pakeisti visuomenės požiūrį į nuteistuosius bei jų šeimas, parodyti, kaip jie visa tai išgyvena, Laisva kelia ir naujojoje laidoje.

Ji pasidžiaugė, kad šviesių istorijų čia netrūks, kaip ir norinčiųjų atsiverti – nuo žvaigždžių iki mokytojų. Padrąsinti moteris papasakoti apie savo gyvenimą laidos vedėja imsis pati – pirmojoje laidoje pasirodys ir jos vyras, o žiūrovai galės savo akimis pamatyti, kaip jis gyvena, kuo gyvena ir kokie poros santykiai.

Laisva teigia, kad nesiekia nei aukštinti, nei smerkti paklydusiųjų, – ji nori papasakoti apie laisvėje liekančias jų moteris, kurių gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, bet kurios myli, laukia ir tiki.

Laidos kūrėjų pranešime rašoma, kad nuostabos žinučių, kaip į tokias laidas turėtų reaguoti nuo jų herojų nukentėję ar artimuosius praradę žmonės, išvengti nepavyks.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.