Susirinkti šuns išmatas pasiūliusiai kaimynei - lyg skuduru per veidą

Gyvename mes įprastiniame senos statybos daugiabutyje ir turime šunį. Mums, atrodytų, kaip bet kuriam kitam piliečiui, savaime suprantama, kad prieš eidamas į lauką pasiimi paprasčiausią maišelį, surenki ir išmeti šiukšliadėžėn šuns išmatas. Deja, tai akivaizdu ne visiems.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Jei jau susirinkti, ko augintinis pridirbęs, taip šlykštu, tai kam iš viso tau tas augintinis?<br>123rf nuotr.
Jei jau susirinkti, ko augintinis pridirbęs, taip šlykštu, tai kam iš viso tau tas augintinis?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Pasipiktinusi Pilaitės gyventoja

Apr 15, 2017, 12:36 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 3:15 PM

Tokių veikėjų mūsų Pilaitės mikrorajono daugiabučio kieme – ne vienas. Ir kad ir kiek kartų besakytum pastabas, geriausia, ko gali sulaukti – pikto žvilgnsio. O kitas tau, žiūrėk, ir porą riebių žodelių numes: „Von su savo briedais, k***a tu“. Normalu? Man atrodo tikrai ne.

Tu, tarp išmatų vaikštantis pilieti, kodėl tau atrodo, kad tavo nugara lankstymuisi yra brangesnė? O jei jau susirinkti, ko augintinis pridirbęs, taip šlykštu, tai kam iš viso tau tas augintinis?

Ir nereikia čia verkti, kad šiukšliadėžių nėra, bent jau mūsų kieme, jų tikrai pakanka. Kita vertus, mes lietuviai, visiškai ponais tapome, užsienyje žmonės sugeba savo šiukšles ir iki namų konteinerio parsinešt, jei nėra kur mesti.

Kiti padorūs piliečiai ne tik turi laviruoti tarp kažkieno paliktų „bombų“, bet ir saugoti nuo smėlio dėžių ir kiemų savo vaikus. Žinia, kad augintiniai nereitai pavasarį tampa įvairių parazitų nešiotojais, o kirmėlinės ligos vaikams gali būti labai pavojingos.

Štai ir vakar, išeinu į lauką, prie manęs pribėga piktas mažas mišrūnas. Visų pirma, puola mano šunį, kimba ir man į koją, šeimininko aplink net nematyti. Vėliau iš už kampo išlenda garbaus amžiaus vyras, šuo nubėga pas jį. Nenoriu rėkti per dešimtį metrų, lukteliu. Kol šis eina artyn, šuo apsisukęs padaro didelį reikalą, o ponas jį tik šūkteli ir eina toliau.

„Jūsų šuo gana agresyvus vaikščioti be pavadėlio“, – tariau, kai visai priartėjo.

„Na, kur jau, šita senutė nė musės nenuskriaustų“, – su ironija balse atkirto žilstelėjęs vyras.

„O šito nesusirinksit“, – paklausiau, rodydama pirštu į garuojančią krūvelę.

„Tau nepatinka, tu ir susirink, mokys čia mane piemenės visokios gyventi“, – drėbtelėjo ponas ir pasuko į laiptinę.

Štai toks, ateiskite man už epitetą, mūsų tarybinių iškasenų mentalitetas. Nori, žmogau, gyventi gražiame ir švariame rajone, bet ar pats pajudinsi pirštą? O gal toliau kaltinsi valdžią, kad net tavo šuns kakučių nesurenka?

Kaip atverti akis tiems akliems kurmiams, kurie toliau savo nosies galo nemato? Reikia paskelbti tam karą, bet kaip? Gal jūs man pasakysite, nes žodinės kaimynų pastabos tikrai neveikia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.