Naujakurio ultimatumas kaimynus įvarė į neviltį – senoliai nebemiega naktimis

Rašau, vaikų, anūkų ir net proanūkės vardu apie problemą, susijusią su mūsų kaimynu.

 Gandralizdis tarp kaimynų pasėjo nesantaiką.<br> V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
 Gandralizdis tarp kaimynų pasėjo nesantaiką.<br> V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
 Gandralizdis tarp kaimynų pasėjo nesantaiką.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
 Gandralizdis tarp kaimynų pasėjo nesantaiką.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
 Gandralizdis tarp kaimynų pasėjo nesantaiką.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
 Gandralizdis tarp kaimynų pasėjo nesantaiką.<br> M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kim

Aug 3, 2017, 2:19 PM, atnaujinta Aug 4, 2017, 2:03 PM

Mūsų seneliai Grabupiuose, savo sodyboje prieš 5-erius metus pasistatė gandralizdį. Pirmaisiais metais gandrai mūsų seneliams atnešė net proanūkę. Patys gandriukai susilaukė 3 jauniklių, visi kaimynai džiaugėsi mūsų gandriukais. Dabar jie atskrenda kasmet, susilaukia naujų jauniklių ir puošia mūsų visų dirvas, sodelius ir kaminus! 

Mes gavome naujojo kaimyno „įspėjimą“ išnaikinti šiuos nacionalinius Lietuvos paukščius, nes jie dergia jo naują stogą. Mūsų senelis yra garbaus amžiaus, 77-nerių metų vyras, nugyvenęs daug ir tikrai daug matęs žmogus. 

Kaimynas jam liepė lipti ant stogo ir valyti gandro išmatas, nes, anot jo, tai yra mūsų gandrai (bet juk gandrai visada patys pasirenka savo namus ir nutūpia ten, kur jiems patogiausia. Jų neišdresiruosi). 

Tad po savaitės ar dviejų mes sulaukėme močiutės skambučio. Ji papasakojo, kad kaimynas apšmeižė mūsų senelį sakydamas, kad jis yra senas beprotis ir nevisprotis, nes „leidžia“ gandrams dergti jo stogą. 

Mūsų senelis yra labai jautrios širdies žmogus, kuris sunkiai dirba ir visada noriai visiems gelbėja, bet dėl to kaimyno jam pasidarė tik blogiau... Jis naktimis nebemiega ir svarsto nuimti gandralizdį, nes nenori turėti problemų su kaimynu. 

Mūsų seneliai per visus 50 metų, kuriuos gyvena savo sodyboje, neturėjo jokių problemų su kaimynais. Visi puikiai sutardavo, netgi dalyvaudavo vieni kitų vestuvėse!  

O šis kaimynas tikriausiai mano, kad anūkai ir vaikai užsienyje, tai gali seną žmogų užgaulioti. Juk gandrai sugrįžta į savo tėviškę ir vaikai tikrai sugrįš... 

Mes siekiame žmonių pagalbos šios problemos atžvilgiu ir visų gerovės. Nenorime turėti problemų su kaimynu ir tikrai nenorime ir neardysime gandrų namų ir tai net neleistų gamtos apsauga! 

Norime šią problema paviešinti, kadangi šis žmogus (kaimynas) neturi jokio gėdos jausmo, kaip jis taip negražiai elgiasi su mūsų senoliais. Mes, visi vaikai ir anūkai, esame užsienyje, bet šios problemos lengvai nepaliksime.

***

Aplinkos ministerija primena, kad jei rūpesčių kelia šalia namų susukti gandralizdžiai, draudžiama juos naikinti, ardyti. Sprendimų visuomet reikia ieškoti kartu su aplinkosaugos pareigūnais.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.