Išrašė vaistų už 700 eurų, bet kai pamatė lenkišką kainą, nelaimėlį ištiko šokas

Susidūrėme su neįtikėtina istorija ir jos baigtimi. Gyvybės kaina Lietuvoje 732 eurai, tuo metu Lenkijoje – 222 eurai.

 Autorius negalėjo patikėti, kad jam gyvybiškai svarbūs vaistai Lenkijoje net 70 procentų pigesni.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Autorius negalėjo patikėti, kad jam gyvybiškai svarbūs vaistai Lenkijoje net 70 procentų pigesni.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julius

Sep 4, 2018, 4:53 PM, atnaujinta Sep 4, 2019, 4:31 PM

Sveikatos kaina – 735 eurai

Taip jau nutiko, kad Lietuvos pilietis, sąžiningas, geras, doras žmogus, tapo infarkto auka. Jau 4 kartą. Daktarai sugrąžino nelaimėlį vėl į gyvenimą, tik šį kartą pasakė: „Nori gyventi – 6 mėnesius turi gerti vienus vaistus“. Po 2 tabletes į dieną.“ 

Po savaitės išėjęs iš ligoninės žmogus nuskuba į artimiausią vaistinę, kur nepatiki savo akimis – vaistų kaina – 122 eurai. Vieno įpakavimo. Matematika paprasta – 6 pakelių kursas – 735 eurai.

Ką darysi? Teks daug ko atsisakyti, nes ir pensija maža, o juo labiau reikia ir už komunalinius mokesčius susimokėti, na, o kas liks – maistas, drabužiai.

Ir liūdesys jį apėmė. Na, ką darysi. Anūkai auga, atsisakys kažkokių „pramogų“ skrandžiui, nes juk taip norisi dar gyventi.

Kaimynas buvo šoke

Ir tai, ką atranda, šokiruoja net jį patį – tie patys vaistai Lenkijoje kainuoja ne 122 eurus, o 37 eurus. Mikliai skambina į tą vaistinę pasiaiškinti – matyt įsivėlė klaida.

Juk negali būti tie patys vaistai 85 eurais pigiau (gerai, kad pamiršom litus, nes tas skirtumas dar daugiau „nulių“ turėtų). Lenkų vaistininkė patvirtina – šių vaistų, duodamų su tik su receptu (kaip ir Lietuvoje), kaina – 159 zlotai.

Papildė Lenkijos biudžetą

Kaimynas irgi šoke – daug gyvenime matęs, bet kad toks skirtumas – netikėjo. Skubam į Lenkiją ir štai nusiperkam tų vaistų. Akys neapgauna – už 5 pakelius sumokama 800 zlotų, kas lygu 187 eurams. Dar kartu užsukam į pakeliui esančias parduotuves ir nusiperkam maisto. 

Ir štai kyla klausimas: na, suprastume, jei kainos skirtumas būtų 10, 20 eurų, ką galima gal ir būtų nurašyti į didesnę ir konkurencingesnę rinką, bet skirtumas – 85 eurai.

Taip ir norisi paklausti Seimo narių ir galų gale kitų piliečių: kas vyksta Lietuvoje?

Po šio įvykio Lenkijos biudžetas pasipildys dar 2 mokesčių mokėtojais – nusprendėme kategoriškai – kol Lietuvoje nebus sutvarkytos kainos, nebus vykdoma priežiūra, tol mūsų atlyginimai ir pensijos plauks jiems. Nes jie tai moka...

O ką moka – atsakykite patys sau.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų rugpjūčio 28 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.