Gurkšnis giros per futbolo varžybas vos nekainavo gyvybės

Šį savaitgalį Marijampolės AVRI furbolo stadione, vyko varžybos tarp vietos „FK Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubų.

Futbolo aistruolis nesitikėjo, kad rungtynės baigsis nemaloniu įvykiu. Dėl to vyras kaltina UEFA.<br> Skaitytojo nuotr.
Futbolo aistruolis nesitikėjo, kad rungtynės baigsis nemaloniu įvykiu. Dėl to vyras kaltina UEFA.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marijus

Sep 12, 2017, 6:29 PM

Varžybų metu žiūrovų paslaugoms veikia gėrimų ir užkandžių prekyba. Prekiautojai gėrimus buteliukuose parduoda visada be kamštelių argumentuodami tuo, kad tokios UEFA vidaus taisyklės ir tai daroma dėl saugumo, atseit sirgaliai gali juos mesti į aikštę.

Tačiau mano, kaip žiūrovo, atvejis yra priešingas. Varžybų metu tapau šios kamštelių konfiskavimo taisyklės auka.

Esu labai alergiškas bičių įkandimamas, todėl bandžiau ieškoti pagalbos stadione, toje vietoje – tribūnų viršuje, kur pamačiau nupieštą raudoną kryžių, buvo tuščia patalpa, kur net vaistinėlės nesimatė.

Paklausus atsitiktinio sirgaliaus, kur būtų galima rasti vaistinėlę, pasiūlė paieškoti administracinėse patalpose, kurios taip pat buvo tuščios. Teko žingsniuoti iki greitosios pagalbos autobusiuko, kuris kažkodėl stovėjo toliausioje vietoje nuo tribūnų – kitoje stadiono tribūnų pusėje.

Pagalba buvo suteikta greitai ir profesionaliai, medikė iš karto man suleido antialergiškų vaistų į raumenis ir į veną. Ačiū jiems labai, labai gali būti, kad išgelbėjo man gyvybę.

Tačiau, mano atveju, problema yra UEFA taisyklė, kurios realia auka galėjau tapti. Noriu iškelti šią problemą į „pirmo pasaulio šalių“ lygį ir išsireikalauti realios kompensacijos iš UEFA už patirta šoką, diskonfortą ir stresą.

Mano atvejis yra uždokumentuotas ir tai įrodyti yra labai lengva. Tikiuosi UEFA sureaguos profesionaliai ir būdama globalia sporto institucija, kuri reikalauja aukštų standartų visose savo veiklos srityse, tinkamai atsižvelgs ir į šį incidentą.

Jeigu atsirastų teisininkas, kuris norėtų dirbti su šiuo realiu ieškiniu, prašau pranešti. Dėl patirtos traumos kol kas niekur nesikreipiau ir jokio pareiškimo nerašiau. Tiesiog turiu patirties užsienyje (D.Britanijoje) su panašiais ieškiniais.

Man yra nutikę du eismo įvykiai (su dviračiu ir su motoroleriu), už kuriuos visada gaudavau kompensaciją. Jiems užtenka, kad pas juos ant stalo atsiduria ieškinys ir jie iškart pradeda tyrimą. Ir jeigu viskas yra taip, kaip teigia nukentėjęs (uždokumentuota, liudytojai ir pan.), jie visada linkę pasiūlyti kompensuojamą sumą. Tokia mano praktika. Tačiau aš abejoju, kad Lietuvoje yra teisininkų, kurie turi tokios realios praktikos. 

Vis dėlto, dar mes nesame pirmo pasaulio šalis. Ir tinkamai sureaguota būtų tik tuomet, jei žiūrovas futbolo varžybų metu uždustų nuo bitės įkandimo į gerklę, nes UEFA vadovaudamiesi savo vidaus taisykle konfiskuoja gėrimų kamštelius.  

***

Lietuvos futbolo federacijos varžybų ir renginių skyriaus vadovas Maksimas Bechterevas atkreipė dėmesį, kad vykusias rungtynes organizavo ne UEFA, o Marijampolės futbolo klubas.

„Jei žmogus nori kažkokios kompensacijos, jam tikrai reikėtų kreiptis ne į UEFA. Jie turbūt net neatsakinėtų į tokius klausimus. Su Lietuvos futbolo federacijos varžybomis UEFA neturi nieko bendro.

Už rungtynių pravedimą, apsaugą, patekimą į stadioną, vidaus taisykles atsakingas klubas, kurio stadione vyksta rungtynės“, – komentavo Lietuvos futbolo federacijos vadovas.

***

Marijampolės futbolo klubo „Sūduva“ direktorius Karolis Skinkys pabrėžė, kad tiek UEFA, tiek Lietuvos futbolo federacijos organizuojamose rungtynėse ar kituose sporto renginiuose buteliukai be kamštelių pardavinėjami dėl paprasčiausių saugumo sumetimų.

„Taip siekiama apsaugoti, kad žmonės, užvaldyti emocijų nepradėtų į aikštę svaidyti buteliukų. Tokios taisyklės ne šiaip sau sugalvotos. Tikrai labai apgailestaujame, kad žmogui nutiko tokia nemaloni situacija.

Tačiau manau, kad mūsų kaltės šioje situacijoje nėra, mes negalime kontroliuoti gamtos. Stadione, matomoje vietoje, budėjo medikai. Kvalifikuoti gydytojai žmogui suteikė greitąją pagalbą“, – komentavo Marijampolės futbolo klubo „Sūduva“ direktorius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.