Supykdė atlyginimais besigiriantys emigrantai – pasakė, kiek uždirba iš tiesų

Perskaičius emigrantų straipsnį, kuriame jie pasakoja, kiek daug užsienyje uždirba ir kad jų sugrįžti į Lietuvą nesuviliotų jokie pinigai, nes ne dėl pinigų esą emigracijoje sėdi, mane suėmė pyktis. Taip tikrai nėra! Tai visiškas melas!

 Anglijoje gyvenanti lietuvė sako, kad tautiečiai emigracijoje nėra ponai, kad ir kaip norėtų tokiais atrodyti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Anglijoje gyvenanti lietuvė sako, kad tautiečiai emigracijoje nėra ponai, kad ir kaip norėtų tokiais atrodyti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

R.

Nov 8, 2017, 6:53 PM, atnaujinta Nov 9, 2017, 4:26 PM

Gyvenu Anglijoje daugiau nei 10 metų. Čia sukūriau šeimą, auginu vaikus. Dirbu medicinos srityje ir puikiai žinau, kiek žmonės uždirba ir kaip tautiečiai gyvena užsienyje. Emigracijoje lietuviai nėra ponai, nors tokie labai norėtų atrodyti. 

Gydytojas per mėnesį čia uždirba apie 4000 svarų. Ir joks budulis technikos išvežiotojas negauna 1500 eurų už tris dienas. Tai pasakos!

Mano draugė dirba biure, jos alga yra 1500 svarų. Už namo paskolą ji sumoka 1000 svarų, mokesčiams išleidžia dar 300 svarų. Jei ne vyro alga, jų šeima nepragyventų.

Suprantu, kas turi įsigiję savo butą, dviese gyventi dar galima. Bet jei nuomotis vienišiems, tai didelė finansinė našta. Nuoma Anglijoje tragiška – aš už butą moku 800 svarų per mėnesį.

Anglijoje policininkai uždirba 3000 svarų. Seselės su viršvalandžiais gali užsidirbti panašiai tiek pat. Bet vištų fabrikiuose dirbantys lietuviai su viršvalandžiais gauna 1500–1600 svarų. 

Visoje Vakarų Europoje gerai uždirba tik seselės, gydytojai bankininkai.

Galiu drąsiai atsakyti už visus po pasaulį išsibarsčiusius tautiečius, kad už 1500 eurų bėgtų visi išsižioję namo. 

Mokytojai, policininkai ir gaisrininkai, seselės Lietuvoje tiek turėtų uždirbti į rankas. Prekybos centrų  pardavėjos – bent 900 eurų be mokesčių. Gydytojai – bent 2000 eurų. Tada daug kas sugrįžtų iš emigracijos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.