Ramūno Karbauskio pėstininkų smūgiai partijos vedliui – kuris buvo skaudžiausias?

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija. Skambus pavadinimas, įsiveržęs į mūsų politikos padangę su dideliu trenksmu. Tai buvo partija, kuri mums žadėjo Eldoradą ir suburti profesionalų Vyriausybę. 

Autorius sako, kad kariaunos pėstininkai savo vedliui sudavė ne vieną skaudų smūgį. <br>T.Bauro nuotr.
Autorius sako, kad kariaunos pėstininkai savo vedliui sudavė ne vieną skaudų smūgį. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2017, 5:20 PM, atnaujinta Nov 11, 2017, 8:38 PM

Kaskart, kai tik įsijungiu televizorių ir pasižiūriu žinias, tikiuosi, kad ta Vyriausybė ateis. Deja. Matyt pametė žemėlapį. Nežinau, ar kažkuri kita partija turėjo tiek daug spalvingų asmenybių. Ir nelabai pasižymėjusių intelektu.

Ministro skandalai

Prasidėjo viskas nuo Gretos. Žinoma, niekas dar ilgai nepamirš Agnės Širinskienės religija paremtų pezalų, nuo kurių galima susirgti vidurių šiltine ar pasigauti skrandžio gripą, kuris dabar siautėja. Bet vienas iš pačių „kiečiausių“ partijos narių yra sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Pirmiausia, labai sujuokino kai jis gavo į kaulus nuo Lino Zarecko–Choro bėgant 5 kilometrus. Nors pastarasis nevengia gyvenimiškų malonumų, už kuriuos Verygos pasaulyje jam grėstų inkvizicijos laužai. 

Dar jis visai neblogai prajuokino norėdamas uždrausti parduoti girą, nes joje yra 1 proc. alkoholio. Taip. Dar nepamirškite uždrausti obuolių sultis, kefyrą ir saldainių su likeriu. 

Bet visame tame svajuko dramblionių pasaulyje mane nustebino jo nuoširdus noras uždrausti transriebalus. Dėl to pabrangtų saldumynai ir kiti produktai, turintys šių riebalų. Come on, nejau mes jus rinkome, kad jūs užsiimtumėte tokiomis nesąmonėmis? Žinote, aš jums turiu pasiūlymą. Ne tik jums, bet ir visam Seimui. Anglija turi savo širdžių princesę Dianą, o mes galime turėti savo širdžių Seimą. O tam reikia visiškai nedaug. Tikrai. 

Reikia tik uždrausti visas savo idiotiškas kanceliarines išlaidas, susimažinti algą iki vidutinės lietuviškos ir už viską mokėti iš savo kišenės. Vienu žodžiu, gyventi taip, kaip kiekvienas statistinis lietuvis. Gal tada pasibaigs noras pasakoti brolių Grimų pasakas. 

Nes man kažkada teko daryti apklausą mokykloje, kuo užaugę nori būti vaikai. Tai 78 proc. penktokų pasakė, kad Seimo nariais. Klausimas kodėl? Nes alga gera, o dirbti nieko nereikia. Pamiegi per posėdį, pakrapštai nosį ir pasižiūri į nuogas tetas per kompiuterio ekraną. Toks vaikų požiūris į šį darbą. Reiktų susimąstyti mūsų Olimpo dievams. 

Skaudus smūgis

Bet gerbiamo Verygos viražai nieko verti prieš mūsų Seimo vyrų veiksmus. Mane pribloškė pakankamai brandaus amžiaus Seimo nario Povilo Urbšio išsišokimas prie mikrofono prieš nėščią Seimo narę, puikią šachmatininkę Viktoriją Čmilytę.

Pasak jo, įstatymo dėl embrionų laikymo negali pateikti nėščia moteris. Čia tarsi kažkokia neįgalumo forma. Atsiprašau, bet nėščia moteris yra gamtos stebuklas. Gyvybės nešiotoja. Ir štai tokiu būdu mes tarsi paminame kažkokias gamtos normas. Vyrai. Ypač Seimo. Moterys, būdamos nėščios, netampa kvailomis. 

Mes stebimės tokių žmonių kaip Donaldas Trampas išsišokimais, nors šalia savęs turime ne ką prastesnį variantą. Man šioje vietoje tikrai gaila šio žmogaus žmonos ir artimųjų. O asmeniškai gėda dėl to, kad į visą šį reikalą įlindo ir mano krašto, Gargždų, atstovas Petras Gražulis. Nors tai jau nieko nebestebina. 

Kartais norėtųsi, kad norint patekti į Seimą reiktų praeiti tam tikrą atranką. Nes ne nėščioms moterims reikia drausti kažką, o tiems, kurie mato savo interesus ir pateikia nelogiškus pasiūlymus. Todėl patarimas tiek valstiečių, tiek kitoms partijoms – žiūrėkite, ką darote ir galvokite, ką sakote. O ypač rinkitės, kas bus jūsų partijos nariais. 

Tai turbūt yra priešinfarktinės stadijos smūgiai, pėstininkų suduoti partijos vedliui. Tik kas dabar atsakys, kurio iš jų smūgis buvo skaudžiausias?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.