Iš Amerikos dukros atsiuntė pinigų, bet atėjus jų pasiimti pensininką ištiko šokas

Kol vyksta aštrios diskusijos dėl naujos vaistų pirkimo tvarkos, medicinos darbuotojų algų kėlimo, šeimos gydytojų „terorizavimo“ dėl pacientų priėmimo tvarkos, aš asmeniškai susidūriau su dar vienu „lietuviško ypatumo“ atveju.

Dukros iš Amerikos atsiuntė pinigų, bet tam, kad galėtų juos atsiimti, vyrui teks važiuoti kelis šimtus kilometrų.<br> D.Umbraso nuotr.
Dukros iš Amerikos atsiuntė pinigų, bet tam, kad galėtų juos atsiimti, vyrui teks važiuoti kelis šimtus kilometrų.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pragiedrulis

Nov 29, 2017, 12:15 PM, atnaujinta Nov 30, 2017, 11:32 AM

Manė, kad suklydo

Dukros nutarė pamaloninti mane, pensininką, prieš Šv.Kalėdas, per „Western Union“ iš JAV išsiuntė perlaidą doleriais. Gavęs per elektroninį paštą kodą, numerį, kaip visuomet nuėjau į rajoninio miestelio pašto skyrių.

Ten patyriau pirmą šoką: perlaidos su tokiu numeriu nėra! Aišku, pirmas klausimas, gal neteisingai užsirašiau perlaidos numerį? Gal ten JAV „sumaišė“, ne į tą šalį nusiuntė (juk ne visi ten žino ir gilinasi, kas ta Lithuania?).

Tačiau dukros persiuntė nuforografuotą čekio perlaidos numerį – viskas gerai!

Skambinu į banką, jie patvirtina, kad nuo 2017–10–01 pas juos „Western Union“ nebėra, nutraukta sutartis...

Priima tik nacionaline valiuta

Grįžtu į paštą, ten paaiškina, kad priima tik „nacionaline valiuta“ – eurais! Aišku, aš pajuokauju, kad man „nacionalinė valiuta“ buvo ir liks tik litai...

Klausiu, tai gerai, konvertuokite atsiųstą valiutą, juk visame pasaulyje „Western Union“ siuntas gauna, konvertuoja į bet kokią valiutą? O, ne... Čia Lietuva, „čia lietūs lyja“... Tylus atsakymas.

Prašau, tai duokite kontaktus, adresus, kokiame Lietuvos mieste, kokiose valiutos keityklose dabar galima atsiimti piniginę perlaidą doleriais?

Atsiimti – per vargus

Niekas nežino. Draugas (kompiuteristas) randa Kaune valiutos keityklą keistu anglišku pavadinimu (net dabar neprisimenu pavadinimo). 

Gerai, skambinu duotu numeriu. Atsiliepia valiutos keityklos darbuotojas, paaiškinu situaciją. Jis sako, kad šiuo metu perlaidą iš „Western Union“ doleriais galima atsiimti tik Vilniuje, prie autobusų stoties esančioje valiutos keitykloje!

Paprašau, kad pažiūrėtų, ar pagal tokį kodą, numerį yra mano perlaida?

Atsakymas – yra. Ačiū Dievui, nors „per kančias“ radau, kur Lietuvoje galima atsiimti piniginę perlaidą! Ir tai ne kokia Afrikos šalis. O Europos Sąjunga! 

Taigi, ruoškis kelionei į sostinę, tik 210 kilometrų...

Išvada: karinės pagalbos iš JAV prašome, o jų valiuta „nustumta“ į „pavainikio“ vietą? Paskambinau tetai į JAV, buvusi banko tarnautoja ji, „pašiurpo“ nuo tokios „protingos“ naujos tvarkos.

Taip, tenka konstatuoti, kad dabar Lietuvoje viskas sparčiai keičiama „žmonių gerovei“ ir patogumui!

Bet, čia, matyt, dar tik „žiedeliai“...

***

„Western Union“ komunikacijos vadybininkė Ilona Žibikienė informavo, kad aptariama situacija yra perduota įmonės vidiniam tyrimų skyriui. 

„Šiuo metu Lietuvoje „Western Union“ pinigines perlaidas galima atsiimti Jungtinių Amerikos valstijų doleriais tik „CurrexPrime“ partnerių valiutų keityklose.

Lietuvos pašto skyriuose pavedimai išmokami tik nacionaline valiuta, t.y. eurais. Atsiprašome už iškilusius nepatogumus. Esant klausimams dėl paslaugų, rekomenduojame susisiekti su mūsų įmonės klientų aptarnavimo centru (tel. +370 800 330 86)“, – komentavo „Western Union“ atstovė.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.