Gėda už išrinktą valdžią: „Kaip alkani vilkai žiūrite į mano piniginę“

Kiek kartų užlipom ant to paties grėblio ir gavome juo į kaktą, jau nesuskaičiuot. Kiekvieną kartą sau sakau – neisiu į rinkimus, nėra už ką balsuoti, nesigaišinsiu. Ir ne. Suaugęs žmogus kaip mažas vaikas, iš tikrųjų. Greitai užmiršta nusivylimą, kad dar tik vakar burnojo ant blogos valdžios ir vėl eina su balsavimo lapeliu rinkimuose.

Autoriui gėda, kad balsavo už dabartinę valdžią.<br>V.Balkūno nuotr.
Autoriui gėda, kad balsavo už dabartinę valdžią.<br>V.Balkūno nuotr.
Autoriui gėda, kad balsavo už dabartinę valdžią.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Autoriui gėda, kad balsavo už dabartinę valdžią.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulius

2017-12-12 13:20

Ūkininko vedama dabartinė valdžia, vietoje to, kad būtų tapusi gelbėtoja, guodėja ir globėja, taip greitai grimzta gilyn, kad tuoj tik leidžiamus burbulus matysim. Bet kartu gėda, kad šitas Seimas kartu su Vyriausybe toliau išlaiko tradiciją kaip įmanoma smarkiau susikompromituoti ir tautą skatina dairytis naujų didvyrių.

Pasakykit man, kaip rinkėjai, kokiame jūs burbule gyvenat? Ar mes gyvename toje pačioje Lietuvoje? Gal spaudos neskaitot? Ar manot, kad apie jus prastėjanti paprastų žmonių nuomonė irgi yra mistinio puolimo dalis?

Man gėda, kad už jus balsavau ir pasakysiu, kodėl daugiau niekada jūsų nerinksiu.

Man gėda, kad jūs nematote, kad mūsų Jums suteiktas pasitikėjimas tirpsta kaip sniegas pavasarį, o jūs vis dar jaučiatės ir elgiatės taip, lyg visa Lietuva mūru stovėtų už jus.

Man gėda, kad mano sunkiai uždirbtų pinigų netaupote ir negailėdami leidžiate ne tik milžiniškom savo algoms, bet ir visokioms fantominių darbuotojų algoms.

Man gėda, kad turite susikūrę gerbūvį ir turtingą, sotų gyvenimą, bet kaip alkani vilkai nuolat žiūrite į mano piniginę: ko jau ko, bet neužmirštate pasidomėti, kokios vertės mano butas, ar nėra pasitaupyta sunkiems laikams, ar ne per daug atsidedu senatvei, o gal gavau kokią dovanėlę, nuo kurios turėčiau susimokėti papildomus mokesčius? Ir žinoma, jei kur nors dar bent vienu pirštu ką nors padeda valstybė, tai šitą biudžeto „apsunkinimą“ reikia kuo greičiau išmušti iš rankų kaip vos paeinančiam žmogui paskutinę lazdą. 

Man gėda, kad jūs, sėkmingi žmonės, netapote pavyzdžiu mažiau sėkmingiems žmonėms, kaip dirbti ir užsidirbti. Jums tiesiog ne gana ir ne gana, norit tik dar labiau didinti savo turtus.

Dar kol kas nedrįstate patys eiti ir meluoti visiems į akis, kad žemė per 20 metų susidėvi visiškai – siunčiate bendražygius, kad jie jums iškovotų dar mažesnius mokesčius, kurių ir taip praktiškai nemokate. Tai jūs nuliu norit matuoti savo įmokas į biudžetą?

Man gėda, kad jums ne gėda prieš šv. Kalėdas žiūrėti į kameras ir aiškinti, kaip visi prieš jus, nekaltus nusiteikę. Priešai, klanai, susitarimai, puolimai. Užmiršote, kad per televizorių ekranus jus mato gyvų žmonių gyvos akys, kuriems skauda, kuriems trūksta duonai kasdieninei, kurie prašo gerų žmonių paaukoti jų vaikams žieminius batus, o seneliai ieško labdaros organizacijų, kad nors vieną kartą per dieną galėtų suvalgyti šilto maisto.

Gėda, ponai valstiečiai. Ar tiksliau, stambieji sofučių žemglobiai su pirštais, lenktais į save? Visur besivaidenantys priešai iš tikro yra jūsų vidinis godumas ir jau liga virstantis visažiniškas susireikšminimas.

Nekalbėkit man, išsilavinusiam žmogui, pamokančiu tonu ir nepasakokit tų savo pasakų apie menamus savo priešus ir klanus. Ačiū, pasisotinau jomis iki kaklo taip, kad jūsų kadencijos laikas slenka tiesiog neįmanomai lėtai. Bet nors vienas dalykas man atrodo tikras – šitaip jūsų negerbiami ir nuvilti žmonės kitai kadencijai jūsų tikrai nerinks.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.