Septintokas prakalbo apie baisybes mokykloje – tėvams apie tai niekas nepraneša

Mokausi 7 klasėje, mokausi labai gerai, mokykloje esu pavyzdingas asmuo, niekada neturėjęs jokių problemų su policija ar mokyklos vidaus tvarkos pažeidimais. 

 Septintokui apmaudu, kad vaikų mokykloje niekas nedraudžia žalingo elgesio.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Septintokui apmaudu, kad vaikų mokykloje niekas nedraudžia žalingo elgesio.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tonis

Feb 5, 2018, 9:26 PM, atnaujinta Feb 6, 2018, 9:14 AM

Taigi, nenoriu skelbti viešai, kas aš esu ir kokioje Panevėžio mokykloje mokausi, tačiau noriu, kad žmonės žinotų, kas ten dedasi ir kas mokyklos darbuotojų nuslepiama nuo viešumos. 

Mokykloje, tikriausiai kaip ir visose, yra gana daug blogo elgesio ir tikrai ne gerais rezultatais pasižyminčių vaikų. 

Tačiau kai nė vienas mokytojas ar kitos paskirties darbuotojas nekreipia dėmesio į vaikų rūkymą ar savęs žalojimą ir net neatsigręžia atgal pasižiūrėti, tai, mano nuomone, yra tikrai nenormalu. 

Atkreipė dėmesį tik tada, kai vienas vaikas vos neužduso rūkydamas. Bet niekas nesiteikė pasakyti, kad „tu, vaikeli, elgiesi neteisingai“ ir suteikti pagalbą anksčiau. 

Na, žinoma per pamokas dėstė, kad rūkymas žaloja sveikatą ir sakė taip niekada nedaryti, tačiau vaikams tai tebuvo dar viena nuobodi pamoka, per kurią galima žaisti telefonu. 

Tad ką norėjau pasakyti, kad viskas baigiasi kalbomis apie sveikatą žalojinčių dalykų žalą. Nors vaikui pagalbos reikia, bet jos niekas nesuteikia. Tik tada, kai jau pradeda dusti. Tačiau atgrasyti vaikus nuo rūkymo ar kitų savo kūno žalojimų neužtenka vien pakalbėjus. Visos pastangos ir pasibaigia kalbomis. 

Apklausus kitus mokinius jie tikrai pasakytų, kad mokyklose labai paplito elektroninių cigarėčių prekyba, aštrių daiktų, peilių ar britvų prekyba. 

Pasitaiko atvejų, kai mokiniai per pertraukas purškia mokytojams ir vaikams agresyviai dezodorantą ar kvapiklį į akis, kvėpavimo takus. Tenka net dėtis respiriatorių. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.