Per žinias išgirdus garsaus ekonomisto pasiūlymus pensininkui prireikė vaistų

Esu jau ne jaunas. Man 69 metai, taigi, oficialiai esu senjoras kaip sako valdžia, praktiškai senelis. Dar krutu, skaitau, klausaus radijo ir pažiūriu televizorių. Seni laiko turi daug. Pamenu, mano tėvukas kaime troboj ar ant kiemo irgi ištisai klausydavos Lietuvos radijo žinių. 

Išgirdus ekonomisto požiūrį į pensininkus, senjorui net sušlubavo sveikata.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Išgirdus ekonomisto požiūrį į pensininkus, senjorui net sušlubavo sveikata.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 5:03 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:06 PM

Gyvenu sostinėj, tai žiema ar vasara, ant kiemo būnu. Kai reikia – į parduotuvę, vaistų ar pas daktarus nueinu. Bet turiu daug laiko žiūrėt televizorių. Regėjimas ne kaip pas jauną skaitymui, tai renkuosi Lietuvos televizijos programą, daug žinių ir iš mūsų šalies ir pasaulio, dar daktaro Unikausko laidą pažiūriu ir kokį filmą įdomesnį.

Kartą irgi kaip visada žiūrėjau žinias ir ten kalbėjo apie pensininkų genocidą. Įsižiūrėjau, kas kalba ir labia nusivyliau. Vienas garsus ekonomistas rodė grafiką, kad kūdikis vertas dviejų milijonų eurų, 40 metų žmogus vertas milijono, o 70 metų senelis – nulio. 

Ir paklausė, jei į greitąją skambintų dėl kūdikio ir pensininko, tai pas ką reiktų važiuot. Suprask važiuot ir gelbėt reikia kūdykį, bet ne pensininką. Taigiva, esu ne senjoras, ne senelis, esu nulis. Jei reiktų persodint širdį, galėčiau tik už savo pinigus nebent, kaip davė suprasti ekonomistas.

Labai baisu, kai taip kalba valdžios atstovas ir siūlo tai įrašyt įstatymuose. Aš suprantu valdžios žmonės, televizoriuj visko prikalba, prieš rinkimus tai dar ir prižada visko. Bet tokio tiesaus pasakymo, kad valdžiai senjorai yra nuliai, dar nebuvau girdėjęs. Galvoju, gal ko nesupratau, paskambinau jaunystės laikų draugui, buhalteriavusiam gamyklose, pasiklaust, kas ta „kaštų ir naudos analizė“. Tai man paaiškino, kad žiūrima visada į tai, kas apsimoka labiau, kada kažkas yra vertesnis už kitą.

Išeina, kad Landsbergis, Adamkus, naują knygą sukūręs Algimantas Čekuolis ar koks Regimantas Adomaitis yra nuliai? O tėvai šito ekonomisto irgi nuliai?

Vakare gėriau tablečių nuo spaudimo ir tik džiaugiausi, kad čia ne tas kartas, kai reikia greitosios. Nežinau, ką galvoja televizija, kodėl leidžiama tokiems ekonomistams propaguoti pensininkų genocidą. Labai nusivyliau. Pats jau žyla žmogus, laikiau, kad jis pensininkų, senelių pusėj. Pasirodo, jis geriausiai žino, kaip žmones vertinti ir kas vertas gyvent, o kas nebe jau. 

Tai, noriu paklaust, kaip kitą kartą iš tikrųjų bus – ar pas mane važiuos greitoji? O gal būsiu paliktas numirt dėl kūdykio? Ar yra kokios eilės greitojoj, ar mus senelius daktarai stato į eilės galą? Jeigu taip, tai galėtų gal tada jau taip tiesiai pasakyt, kad kai tik į pensiją, tai ne iš darbo, o iš tikrųjų tiesiai po velėna mumi metas. Nes kas iš tų nulių, gi jokios naudos. 

Gėda ekonomistui, gėda.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.