Finansinė parama pirmam būstui džiugina ne visas šeimas – pasijuto nurašyti

Vyriausybė nusprendė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui mažinti emigraciją, gerinti demografinę šalies situaciją bei stiprinti regionus. Todėl pirmąjį būstą mažesniuose miestuose ir rajonuose įsigyjančioms jaunoms šeimoms bus skiriama finansinė parama, nevertinant jų pajamų ir turto.

Vyresnio amžiaus pora sako, kad jie taip pat nori įsigyti pirmąjį būstą, tačiau tam jau yra per seni.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyresnio amžiaus pora sako, kad jie taip pat nori įsigyti pirmąjį būstą, tačiau tam jau yra per seni.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyresnio amžiaus pora sako, kad jie taip pat nori įsigyti pirmąjį būstą, tačiau tam jau yra per seni.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyresnio amžiaus pora sako, kad jie taip pat nori įsigyti pirmąjį būstą, tačiau tam jau yra per seni.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Remigijus

Mar 18, 2018, 9:10 PM

Valdžios tikslas – remti šeimas, skatinti gimstamumą bei padėti jauniems žmonėms įsitvirtinti mūsų šalyje, kad nereikėtų žvalgytis svetur. Sauliaus Skvernelio teigimu, tuo pačiu siekiama stiprinti regionus, pritraukti į juos daugiau jaunų žmonių. Stiprūs, gyvybingi regionai ir aprūpintos bei stabilios šeimos yra vieni svarbiausių valdžios prioritetų. 

Vyriausybės sprendimu, subsidija būsto kredito daliai apmokėti bus skiriama šeimoms iki 35 metų. 15 proc. subsidiją gaus vaikų neauginančios jaunos šeimos, 20 proc. – auginančios vieną vaiką, 25 proc. – auginančios du vaikus, 30 proc. – tris ir daugiau vaikų auginančios šeimos. 

„Gerai, kad mūsų premjeras toks geras. Gaila, kad ne visiems. Mes taip pat su žmona galvojame įsigyti rajone namuką išsimokėtinai. Būsto savo niekada neturėjome, esame susituokę 3 metus, laukiame naujagimio. Žmona turi nepilnametę dukrą, tačiau, pasirodo, mes per seni gauti paramą būstui. Man 41-eri, žmonai – 39. 

Labai apmaudu, kad valdininkai nurašė vyresnes šeimas. Ar nereikėtų kreiptis į teismą dėl diskriminacijos?“ – piktinosi „Bendraukime“ skaitytojas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.