Pradinuko uždavinys suglumino garsų matematiką: „Neišlaikyčiau 2 klasės testo“

Antros klasės matematikos uždavinys sukėlė tikrą audrą socialiniame tinkle. Matematikas dr. Dainius Dzinzdalieta „Facebook“ pasidalino pradinukui pateikto uždavinio nuotrauka. Joje matyti, kad vaikas uždavinį išsprendė teisingai, tačiau visgi jo atsakymas buvo įvertintas 0 balų.

Matematikui <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Matematikui <br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
D.Dzindzalietos „Facebook“ nuotr.
D.Dzindzalietos „Facebook“ nuotr.
D.Dzindzalietos „Facebook“ nuotr.
D.Dzindzalietos „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 12:59 PM

„Mokytojų kolektyve pamačiau diskusiją dėl šio vertinimo. Dalis mokytojų mano, kad vaikas išsprendė neteisingai, o dalis, jog teisingai. Pradedu galvoti, kad neišlaikyčiau 2 klasės standartizuoti NMPP testo“, – prie nuotraukos rašė matematikas.

Vaikui pateiktas uždavinys skamba taip: „Tėja turi susitaupiusi 36 eurus smuikui. Seneliai jai davė 55 eurus. Ar Tėjai užteks pinigų nusipirkti smuiką, kainuojantį 80 eurų?“

Mokinys turi pažymėti, ar užteks uždavinyje minimai mergaitei turimų pinigų, ar ne. Pažymėjęs turi paaiškinti, kodėl tokį atsakymą pasirinko.

Į šį klausimą atsakinėjęs vaikas parašė, kad Tėjai pinigų užteks, nes prie turimų 36 eurų pridėjus 55 eurus, mergaitė turės 91 eurą. Tai reiškia, kad pinigų smuikui jai užteks ir dar liks. Tačiau toks atsakymas jį vertinusiai mokytojai pasirodė neteisingas.

D.Dzindzalieta nuotraukos komentaruose pasidalino vertinimo instrukcija, kuria remiantis antroko atsakymas įvertintas nuliu.

„Sprendimas „neteisingas“, nes neatitinka vertinimo instrukcijos. Vaikas „privalėjo“ parašyti, kad 91>80.

Galima tik užjausti tuos vaikus, kurie nesugalvojo tokios svarbios informacijos parašyti. 2 klasės mokiniai vis dar šventai tiki, kad mokytojai yra neklystantys ir pasitiki jais vos ne šventai <...>

Ir jei manote, kad tai yra tik nesusipratimas, tai tikrai ne. Daugelis mokytojų vadovaujasi principu, jog vertinimo instrukcija yra lyg Šventasis Raštas, kuriuo reikia vadovautis pažodžiui“, – komentavo mokslų daktaras.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.