Liko be žado supratęs, kodėl kaimynų vaikai spardo ūkinio pastato duris

Negaliu patikėti, ką šiandien pamačiau savo akimis. Sėdėjau savo namuose ramiai gurkšnodamas arbatą – dar viena rami popietė, kuomet išgirdau iš lauko sklindančius vaikų balsus. Jie juokėsi, šaukė kaip akis išdegę.

 Vyras liko pasibaisėjęs kaimynų vaikų elgesiu su gyvūnais.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Vyras liko pasibaisėjęs kaimynų vaikų elgesiu su gyvūnais.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dominykas

2018-11-22 19:53

Smalsumo įkvėptas nutariau žvilgtelėti pro langą ir sužinoti, kokia buvo vaikų triukšmo priežastis. Viską pamatęs nustebau. Mano kaimyninis namas turi tam tikrą ūkinį pastatą, vadinamą „ūkiniu“. 

Vaikai kojomis spardė jo duris, per plyšį bandė į pastatą įmesti mažą kačiuką. Mano nuomone, tai yra pasibaisėtina. Vaikai iš pažiūros atrodė dar jauni, galbūt 10–12 metų amžiaus ir tai priverčia susimąstyti. 

Įdomu tai, jog tarp keturių vaikų buvo ir mergaitė. Tas buvo šiek tiek keista. Juo labiau, tai garbaus amžiaus žmogaus privati nuosavybė, kuri turėtų būti gerbtina. 

Šis vaikų elgesys tik parodo, jog jų pačių tėvų auklėjimas yra labai prastas, jie nėra mokomi pažinti vertybių, suprasti vyresnius žmones.

Ši mintis mane sukrečia, jog šiuolaikiniam jaunimui pramoga yra tai, kas kitam žmogui sukelia problemų ar net gadina jų turtą. Manau, jog tėvai turėtų daugiau laiko skirti savo atžaloms, jų elgesiui, pokalbiams, leidžiantiems pažinti vertybėms. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.