Mano nuomonė bus drastiška. Bet pasakysiu apie abortus

Jis atsirado tavo gyvenime, kai jo nelaukei ir nenorėjai. Galbūt šiuo metu dar labiau nenori jo buvimo, tačiau jis atėjo ir laukia progos, kuomet išvys tave. Per 9 mėnesius galėsite vienas su kitu susipažinti, suartėti ir bendrauti.

Ar tai – ne tas pats, kas nužudyti vaiką?<br>  123rf.com asociatyvioji nuotr.
Ar tai – ne tas pats, kas nužudyti vaiką?<br>  123rf.com asociatyvioji nuotr.
Nėštumas – daugumai gąsdinantis dalykas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Nėštumas – daugumai gąsdinantis dalykas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Per 9 mėnesius mama ir kūdikis susipažįsta, suartėja.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Per 9 mėnesius mama ir kūdikis susipažįsta, suartėja.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rimgailė

May 7, 2019, 11:10 AM, atnaujinta May 7, 2019, 11:19 AM

Kokie tyri kūdikiai

Per šį laiką galima tapti tokiais artimais! Mamos ir kūdikio ryšys yra labai stiprus net ir tuomet, kada jis dar būna įsčiose, o susitikus abiejų žvilgsniams – tik dar labiau sustiprėja. Tai lyg cheminė reakcija, kuomet susitinka dvi giminingos sielos. O tu, mažas stebuklėli, esi sukurtas iš mano kūno dalelės. Tu esi mano savastis, o aš esu tavo namai, saugus prieglobstis.

Kokie tyri būna kūdikiai! Kokia švelni jų oda. Taip gera juos glausti prie krūtinės ir jausti, kaip dvi širdys kuždasi tarpusavyje. Kūdikio pirmi žingsniai būna nerangūs, tačiau iš jų galime mokytis niekuomet nepasiduoti, suklupus atsistoti ir bandyti iš naujo.

Vaikai yra tyraširdžiai, jie visuomet sako tiesą ir niekuomet neskleidžia melo. Tavo šypsena nuoširdi, o juokas – tarsi muzika ausims. Ašaros ir verksmas – mamos skaudanti širdis. Mes esame susieti Visatos ryšiu, kuris mums leidžia pajusti vienas kito emocijas. Motina niekuomet nesugebės ilgai pykti, o Tu taip pat neleisi sau jos įskaudinti, nes tokia yra vaiko ir motinos meilė.

5 savaitę plaka širdis

Deja, kai kas to atsisako. Arba priversti arba patys nesuvokdami, jog abortas – tai žmogžudystė. Kodėl taip drastiškai pareiškiau? Ogi todėl, jog ta mažytė sėklelė pradeda labai greitai formuotis. Kaip greitai? Įdomu tai, jog jau 20-tą nėštumo dieną prasideda vaisiaus nervų sistemos formavimasis, o 5 savaitę jau plaka širdis, visas kitas dienas vyksta tolimesni procesai.

Nėštumą nutraukti galima iki 12-os savaičių, kai tuo metu jau ženkliai būna pradėjęs vystytis naujas žmogus! Tu nori atsikratyti motinystės dovanos, nužudydama dalelę savęs?

Leisti išsiurbti gyvybę iš savo gimdos, kurią sutraiškys ir suplėšys į daugybę mažyčių dalelių, o vėliau išmes į šiukšliadėžę lyg nereikalingą šiukšlę? Kuo tuomet skirsiesi nuo tų tėvų, kurie savo vaikus įmeta į šulinį?

Kiekviena gyvybė yra šventa, o ypač tuomet, kai ji yra tavyje. Juk stebuklų stebuklas, kuomet viename kūne plaka dvi širdys! Būti motina – dovana. Neįkainojama.

Ar išpakuosi dovaną?

Kai kurios poros padarytų bet ką, kad tik galėtų susilaukti vaikų. O tu... O tu buvai apdovanota! Garbė save vadinti mama, kuri nešioja savyje naują gyvybę. Didžiuokis tuo, nes kūdikis atperka visas negandas.

Tu tiesiog pamirši tas bemieges naktis ir rytus, kuomet pykindavo. Prisiminsi tik tai, kaip vienas kitą pirmą kartą išvydote. Pirmo susitikimo jaudulys. Net nepajusi, kuomet lūpų kampučiai pakils, kai žiūrėdama į tą naują žmogeliuką suvoksi, jog prieš 9 mėnesius susipažinote, bendravote ir pagaliau susitikote.

Taip, nėštumas gąsdina. Bet tik todėl, jog mes per mažai apie tai kalbame. Jis apgaubtas įvairių mitų ir perdėtos informacijos. Jeigu bijai, drąsink save, jog tu stipri. Moterys gali pakelti netgi labai didelį skausmą. Tu esi nugalėtoja. Mes esame nugalėtojos. Tai didžiausia gyvenimo dovana. Ar ją išpakuosi?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.