Vilnietė stebėjo ypatingo vakaro koncertą – užkliuvo dvi detalės

Sekmadienio vakarą visi Lietuva sulaikiusi kvapą stebėjo ir laukė prezidento rinkimų rezultatų. Tikra šventė ir svarbus įvykis kiekvienam, net nebandysiu neigti. Žiūrėjau bent kelias laidas skirtingas, norėjosi pamatyti, ką kalba kandidatai ir kiti politikai.

  Rinkimų vakarą LRT transliavo koncertą S.Daukanto aikštėje.<br>  Skaitytojos ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
  Rinkimų vakarą LRT transliavo koncertą S.Daukanto aikštėje.<br>  Skaitytojos ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
 Rinkimų vakarą LRT transliavo koncertą S.Daukanto aikštėje.<br> Skaitytojos TV nuotr.
 Rinkimų vakarą LRT transliavo koncertą S.Daukanto aikštėje.<br> Skaitytojos TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

K. G.

May 27, 2019, 3:19 PM, atnaujinta May 27, 2019, 4:28 PM

Tik sunku buvo žiūrėti LRT transliaciją. Įdomus variantas buvo su transliacija iš S.Daukanto aikštės, dar toks nematytas, bet tikrai buvo dalykų, kurie užkliuvo.

Vienas jų – koncertas. Kokios dainos skambėjo?! Dainų žodžiuose – „po mirties – šviesa“, ar kažkas panašaus... Tarsi liūdname renginyje, o gal liūdėjo dėl kandidato? Sunku buvo rasti paaiškinimą tokiai sukurtai emocijai. Tiesiog zanūdiška...

Kitas labai užkliuvęs dalykas – po prezidento sveikinimo kalbos iškart nutraukta transliacija. O kur Europos Parlamento rinkimų rezultatai? Ar čia nesvarbu? Kažkaip šįkart įdomiai dėliojo akcentus nacionalinis transliuotojas. Atrodė kaip popsinė televizija.

***

LRT atstovės Virginijos Bunevičiūtės teigimu, koncerte buvo parinktos tautai svarbios dainos.

„Skambėjo Lietuvą į laisvę atvedusios dainos: „Šaukiu aš tautą“, „Baltas paukštis“, „Lietuva“, „Mano kraštas“, „Pasveikinkim vieni kitus“ ir pan. Pastaroji – tikras pergalės ir džiaugsmo himnas! Šie kūriniai užaugino kartas, jas atmintinai niūniuojame svarbiausių tautos švenčių akimirkomis. Svarbiausia – jos tinka simbolinėje vietoje, S. Daukanto aikštėje, ir prasmingai papildo rinkimų apžvalgos transliaciją.

Dėl Europos Parlamento rinkimų rezultatų: jie buvo pradėti skelbti tik po vidurnakčio, tad transliaciją butų reikėję tęsti dar maždaug valandą po to, kai preliminariai išrinktasis Prezidentas jau pasakė kalbą. Todėl buvo nuspręsta transliaciją baigti. Apie Europos Parlamento rinkimų rezultatus visą naktį plačiai ir išsamiai komunikavome portale LRT.LT ir LRT feisbuko paskyroje“, – paaiškino V.Bunevičiūtė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.