Perskaitė apie E. Doktoro skyrybas – turi ką pasakyti moterims

Šeima turėtų būti pati saugiausia vieta žemėje. Kas atsitinka, kai ten, kur turėtumėme jautis patys saugiausi ir mylimiausi, patiriame prievartą, skausmą ir smurtą? Juk kiekvieną dieną girdime apie smurtą prieš vaikus ir sutuoktinius, partnerius.

 Moteris apie smurtą šeimoje pagalvojo perskaičiusi apie E.Doktoro skyrybas.<br> Lrytas.lt nuotr. koliažas.
 Moteris apie smurtą šeimoje pagalvojo perskaičiusi apie E.Doktoro skyrybas.<br> Lrytas.lt nuotr. koliažas.
 E.Doktoro santuoka nutrūko praėjus keliems mėnesiams po to, kai žmonos mama portalui lrytas.lt jau pasakojo apie dukters galimai patiriamą smurtą.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Doktoro santuoka nutrūko praėjus keliems mėnesiams po to, kai žmonos mama portalui lrytas.lt jau pasakojo apie dukters galimai patiriamą smurtą.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Smurtas šeimoje – apie jį girdime dažnai.<br> 123rf nuotr.
Smurtas šeimoje – apie jį girdime dažnai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ieva

Nov 20, 2019, 3:46 PM

Perskaičiau apie Enriko Doktoro ir jo žmonos skyrybas. Žinomo kriminalinio veikėjo sūnaus santuoka iširo. Straipsnyje pasakojama, kad moteris galimai patyrė smurtą šeimoje, moters mama kreipėsi į policiją dėl smaugiamos dukters, nors ši policijai tą ir neigė. Pasak moters mamos, E.Doktoras siuntė ir tokias žinutes kaip: „Pakišiu po tanku.“ Sutapimas ar ne, bet po kelių mėnesių įvyko skyrybos.

Baisiau nebūna, kai mylimas žmogus tampa tavo skriaudėju ir smurtautoju. Apie smurtą šeimoje dar ir dabar kalbama tyliai ir nedrąsiai. Susidaro įspūdis, kad toks elgesys su moterimi yra normalus ar vos ne skatinamas, neva moteris geriau elgtųsi, geriau žinotų savo vietą. Ne, moterys, toks elgesys normalus nėra. Niekas neturi teisės daužyti ir skriausti kito. Negalima kito žeminti ir paversti auka.

Tuo labiau, kad smurtaujant žalojamas ne tik kūnas, siela, bet ir psichika. Moterys, prieš kurias smurtauja, ilgainiui praranda savigarbą ir priima smurtą kaip savaime suprantamą dalyką. Jos bijo atskleisti savo skriaudiką, pripažinti, kad jis taip elgėsi. Bijo jį palikti dėl finansų, žmonių apkalbų ir kitokių priežasčių – manau, tas baimes mes įsikalbame pačios.

O tie siaubūnai labiausiai ir bijo viešumos bei visuomenės dėmesio, taip pat iš tiesų bijo būti palikti. Ir grasina, kad neišeitų žmona, nes yra įsitikinę, jog be jų moterys nieko daugiau ir neturi. Klysta tie vargšai, juk jie patys be moters yra niekas.

Šaunuolė ši jauna moteris, kad nusprendė nebekentėti blogo elgesio su ja. Pakako nedaug ir jau padėjo tašką. Nekentėjo 10 metų. Iš tokios situacijos visada yra išeitis ir iš situacijos galima pabėgti, neįsisukant į užburtą smurto ratą.

Moterys, būkite drąsios. Viešinkit savo skriaudikus ir nekentėkit žiauraus elgesio. Jūs vertos pačių geriausių dalykų gyvenime ir tik jūs sprendžiat, kokį gyvenimą norite gyventi. Mylėkit ir saugokit save bei savo vaikus, kad jie nematytų smurtinio pavyzdžio.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.