Ūkininkas rėžė protestuojantiems: „Kryžius pastatėte patys sau“

Aš esu ūkininkas ir esu už mokesčius. Pradėkime nuo to, kad be didelių išvedžiojimų kalbant, šeimos ūkis yra apie 500 ha ploto. Viskas virš to skaičiaus turėtų būti traktuojama kaip normalus verslo subjektas, su visais jam priklausančiais mokesčiais, atsiskaitymais ir atsakomybe. Su tokio dydžio ūkiu jau galiu drąsiai mokėti esamus ir būsimus mokesčius.

 Pats esu ūkininkas. Ir pritariu mokesčiams.<br> Lrytas.lt ir 123rf nuotr. koliažas.
 Pats esu ūkininkas. Ir pritariu mokesčiams.<br> Lrytas.lt ir 123rf nuotr. koliažas.
 Dar galima pasvarstyti, kieno interesai ginami.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Dar galima pasvarstyti, kieno interesai ginami.<br> Lrytas.lt nuotr.
Dabar neverta statyti kryžių – tą daryti galima buvo seniau.<br> Lrytas.lt nuotr.
Dabar neverta statyti kryžių – tą daryti galima buvo seniau.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

D.

Nov 27, 2019, 9:43 AM

O dabar neįsižeiskite, mažesnieji ūkiai, bet pasakysiu. Žalius kryžius pasistatėte patys sau. Jumis naudojasi. Nesusimąstydami ginate kito interesus.

Kryžius reikėjo statyti anksčiau. Dar tada, kai jūsų kaimynas ūkininkas kolchoze dirbęs atsakingą darbą pažinčių ir įtakos dėka tapo dideliu žemvaldžiu. Po Nepriklausomybės atėjimo nesąžiningu elgesiu iškilo ne vienas.

Reikėjo statyti kryžių tada, kai kaimynas ūkininkas tų pačių pažinčių pažinčių ir įtakos dėka sugebėjo keliolika kartų įsisavinti europines lėšas. Europos Sąjungos parama - ne po kartą. O tu įstrigai dirbtinai sukurtame biurokratiniame Europos pinigų padalijime.

Kodėl nestatei kryžiaus, kai tavo kaimynas ūkininkas, apeidamas tave ir įstatymą, sugrobė daugiau žemių?

Svarbiausia, kodėl renki į valdžią ūkininką, kuris be gailesčio atimtų iš tavęs ūkį, jei tik liktum jam skolingas už agrochemiją? Užduok sau klausimą, ūkininke, kodėl dabar tas pats kaimynas ūkininkas žemvaldys šaukiasi tavo pagalbos ir kviečia protestuoti...

Paguosiu tave, ne tu kaltas, kad tavęs nemyli Lietuvos žmonės, o tas tavo kaimynas, kuris elgėsi nesąžiningai. Ar žinai, kiek žemių jis valdo ne savo vardu? Jei irgi apie tai mąstai, tuomet sveikinu.

Eik pas tą ūkininką ir paklausk, kodėl jis negali mokesčiais prisidėti prie valstybės gerovės. Kodėl nenori mokėti mokesčių nuo ūkio dydžio? Atrodo, kad protestus organizuoja galbūt tie, kurie nori nukreipti dėmesį nuo savo pačių apsukrumo. Sėkmės susivokiant.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.