Išvydus, kaip iš tikrųjų gyvena vargeta Vilkaviškyje, praėjo visas noras aukoti

Į „Santaka“ redakciją kreipėsi vilkaviškietis. Jis papasakojo istoriją, kuri galėtų padėti apsispręsti kitiems aukojantiems. Geriau suprasti, kas vertas paramos ir gailesčio.

 Moteriai dažnai paaukodavau.<br> 123rf nuotr.
 Moteriai dažnai paaukodavau.<br> 123rf nuotr.
 Pasirodo, ji gyvena visai neblogame name.<br> 123rf nuotr.
 Pasirodo, ji gyvena visai neblogame name.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Santaka“

Dec 28, 2019, 5:00 PM

Žmogus pasakojo dažnai paaukodavęs moteriškei, kuri prašydavo išmaldos prie Vilkaviškio turgaus įėjimo. Ji atrodė senyvo amžiaus, turėjo lazdą. Gailėdamasis jos vyras ne kartą yra davęs ir 10 eurų, kitais kartais – mažiau. Tačiau vieną kartą jis suprato esąs apgautas.

Skaitytojas pamatė šią moterį, labai guviai žengiančią gatve kartu su tamsaus gymio barzdotu vyriškiu, kuris irgi prašydavo išmaldos prie „Senukų“ prekybos centro. Vyriškis nešėsi turguje nusipirktą bulvių maišą.

Pora sėdo dar į visai neblogą, atokiai nuo žmonių akių pastatytą „Opel Vectra“ automobilį ir nudūmė Marijampolės link. Vilkaviškietis nutarė pasekti išmaldos prašytojus ir nuvažiavo iš paskos.

Pastarieji sustojo degalinėje prie Gižų. Vilkaviškietis matė, kaip iš mašinos į degalinę jo jau pažįstama moteriškė ėjo labai guviai, jau be lazdutės ir aiškiai atjaunėjusi.

Vyras sekė porą net iki Marijampolės. Čia jis matė kaip elgetautojai gerai apsipirko prekybos centre ir paskui nusuko į visai neblogą namą A.Civinsko gatvėje.

„Po šito man praėjo noras aukoti. Patariu ir kitiems, norintiems paremti ką nors savo pinigais, geriau nuvažiuoti į vaikų namus ar ten, kur gerai žinot, kad reikia paramos. Jaučiuosi apgautas“, – sakė vilkaviškietis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą