Per koncerto pertrauką pašiurpino vaizdas tualete: „Net rėkti norisi“

Noriu pasidalinti vienu pastebėjimu, kuris itin aktualus šiomis dienomis, kai visi kraustosi iš proto dėl koronaviruso. Gal ir būsiu iškoneveikta piktų komentatorių, bet tikiuosi, kad šis virusas gali mums padovanoti vieną gerą dalyką. 

Kažin, kokia dalis viešųjų tualetų lankytojų nusiplauna rankas?<br>123rf nuotr.
Kažin, kokia dalis viešųjų tualetų lankytojų nusiplauna rankas?<br>123rf nuotr.
Kažin, kokia dalis viešųjų tualetų lankytojų nusiplauna rankas?<br>123rf nuotr.
Kažin, kokia dalis viešųjų tualetų lankytojų nusiplauna rankas?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aurelija

2020-03-01 09:35, atnaujinta 2020-03-01 10:05

Vos tik liga priartėjo prie Lietuvos, daugybė tautiečių puolė pirkti kaukes, dezinfekuojančius rankų skysčius ir viską, kas turėtų juos apsaugoti ir padėtų išvengti klastingojo viruso. Skaičiau, kad dezinfekcinio rankų skysčio vaistinės net pritrūko, ir jo nebegauna tie, kuriems jo tikrai reikia.

Atsipeikėkite, gerbiamieji! Atsisėskite ir pirmiausia prisiminkite elementarias higienos taisykles, kurios padės ne tik neužsikrėsti koronavirusu, bet ir kitomis ligomis.

Ir pirmiausia nusiplaukite rankas. Taip taip! Eikite ir nusiplaukite rankas. Su muilu. Ir darykite tai ne kartą per dieną, bet kaskart, kai išeinate iš tualeto, grįžtate iš parduotuvės, darbo ar iš kur kitur.

Kad tautiečiai turi šią ydą – neplauti rankų – pastebėjau jau seniai. Tik dabar, isterijos fone, tai kaip niekad krenta į akis. 

Prieš porą dienų buvau klasikinės muzikos koncerte. Puiki muzika, geri atlikėjai, ori, inteligentiška publika. 

Per pertrauką užsukau į tualetą. Plaudamasi rankas žiūriu – iš tualeto išeina išsipusčiusi dama ir, stabtelėjusi prie kriauklės, pasižiūri į veidrodį, perbraukia lūpas lūpdažiu ir išeina į koridorių. Net nenusiplovusi rankų.

Po poros sekundžių – kita. Taip pat tiesiai iš tualeto iškeliauja atgal į salę. Net nupurtė pagalvojus, kas toliau – tomis pačiomis rankomis lies kėdes, ranktūrius, galbūt nueis į barą išgerti kavos ar šampano, o susitikusi draugę ją apkabins. 

Net rėkti norisi: ką jūs sau galvojat?

Prekybos centrų tualetuose moterų, kurios išeina iš viešojo tualeto nenusiplovusios rankų – taip pat nemažai. Pagalvojus – juk po to jos eina prie prekių, jas kilnoja, čiupinėja ir nebūtinai įsideda į savo krepšelį.

O jūs, paėmę tą prekę, net neįtariate, kas ją ką tik lietė. Tas žmonių nevalyvumas varo į neviltį.

O vyrai? Kažin, ar jie dažniau nei moterys plauna rankas.

Įdomu, kokia dalis viešųjų tualetų lankytojų nusiplauna rankas? Jeigu jie to nedaro viešajame tualete, turbūt naivu tikėtis, kad plauna rankas atlikę gamtinius reikalus namuose.  

 

Kartą svečiuojantis pas giminaitę net supykino, kai pamačiau, kad maistą ruošusi moteris nuėjo į tualetą, o išėjusi iš jo net neužsuko į vonios kambarį nusiplauti rankų – vėl atsistojo prie stalo ir tęsė darbus – pjaustė mėsą, daržoves, dėliojo į lėkštes. Tą vakarą negalėjau net pažiūrėti į valgį... 

Kitą kartą, kai su kompanija stovyklavome prie ežero, vienas kompanionas, nuėjęs, kaip sakoma, „į krūmelius“, grįžes kaip niekur nieko sėdo prie maisto ir ėmė rankomis vartyti ir rinktis gražesnius iškeptos mėsos gabalėlius. Brr... Tiesiog šlykštu. 

Kas verda tokių žmonių galvoje, jeigu jie taip elgiasi matant kitiems? Baisu net pagalvoti, kaip jie elgiasi, kai nemato kiti. Ar iš viso buvo auklėti, mokyti, kad rankas būtina plauti?

Labai tikiuosi, kad isterija, kilusi dėl koronaviruso, atves juos į protą ir išmokys plauti rankas. Bent jau trumpam. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.