Moteris pasibaisėjo pamačiusi, kaip epidemijos metu elgiasi autobuso keleiviai

Lietuvoje jau ketvirta savaitė tęsiasi karantinas, tačiau panašu, kad dar yra nemažai žmonių, kuriems tai nė motais arba jie apie tai net nežino.

Vaizdas autobuse iš Širvintų į Vilnių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Vaizdas autobuse iš Širvintų į Vilnių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2020, 9:02 AM, atnaujinta Apr 10, 2020, 9:33 AM

Ketvirtadienio rytą autobusu iš Širvintų į Vilnių keliavusi Austė pasibaisėjo pamačiusi, kaip koronaviruso epidemijos metu elgiasi bendrakeleiviai. 

„Autobusiukas Širvintos – Vilnius, balandžio 9 d. 7.20. Sausakimšas. Žmonės be kaukių, aktyviai bendrauja. Nė ženklo karantino“, – tokį vaizdą nuotraukoje užfiksavo vilnietė.

Sostinėje dirbanti moteris į Širvintas kartą per savaitę nuvažiuoja nupirkti mamai produktų ir vaistų – daugiau nėra kam ja pasirūpinti. 

„Šiaip Širvintose galioja labai griežti draudimai ir tvarka, mamos name dezinfekuotos laiptinės, suolai miestelyje apkalti, į prekybos centrą įleidžiama tik tiek žmonių, kiek išeina. Visi įsibaiminę. 

Tačiau kelionės į Vilnių įspūdžiai tiesiog pritrenkė. Atrodo, dalies žmonių dar nepasiekė informacija apie karantiną“, – pasakojo Austė. 

Kadangi nuimta nemažai reisų, norinčių važiuoti daug, į mikroautobusą įlaipinami visi. 

Autobusiukas, kuriuo važiavo vilnietė, persipildė pusiaukelėje, sustojęs paimti keleivių Maišiagaloje. 

Ne tik nebuvo išlaikytas atstumas tarp sėdinčių keleivių, bet ir užildytas praėjimas – tad kai kurie keleiviai važiavo stovėdami. 

„Dalis keleivių buvo be kaukių – keletas jų važiavo iki pat Vilniaus. Krenkščia, trinasi vienas į kitą.

Vyko aktyvūs pokalbiai ne tik tarp kaimynų – dvi moteris, kurios sėdėjo skirtingose praėjimo pusėse ir aktyviai bendravo, net sudrausminau.  Abi buvo be kaukių, kalbėdamos sukinėjosi, o viena net kostelėjo.

Perspėta viena jų suburbėjo, kad jai užtenka ir 12 valandų su kauke. Matyt, darbe kaukę dėvi. 12 valandų saugosi, o po to galima ir nesisaugoti?“ – bendrakeleivės motyvų nesuprato Austė.

Laimė, vairuotojas buvo su kauke, tačiau nė kiek nekreipė dėmesio į jų neturinčius keleivius ir noriai su jais bendravo. 

Nuo šiandien kaukės – privalomos

Iki šios dienos galiojo rekomendacija einant į viešą vietą, kurioje būriuojasi žmonės, užsidėti kaukę. Nuo šiandien, penktadienio, įsigalioja Vyriausybės nurodymas viešose vietose visada dėvėti apsaugines kaukes. 

Dėvėdami medicinines kaukes, kurios kosint ar čiaudint sulaiko kvėpavimo takų sekretus, galite apsaugoti šalia esančius žmones nuo užsikrėtimo. Sveikiems žmonėms kaukės dėvėjimas sumažina tikimybę užsikrėsti koronavirusu. 

Žinoma, kaip primena Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai, labai svarbu nepamiršti, kad medicininės kaukės naudojimas – tai tik dalis visų naudojamų asmens apsaugos priemonių, siekiant išvengti infekcijos perdavimo.

Portalas lrytas.lt visuotinio karantino dėl koronaviruso pandemijos metu skatina atsakingai laikytis numatytos tvarkos, saugoti savo ir kitų sveikatą. Parodykite, kaip saugotės jūs ir laimėkite prizus!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.