Pastaba automobilių aikštelėje nustebino vilnietę, bet dar labiau nustebino, iš ko ją išgirdo

Esu Lazdynų gyventoja, sakykim, vardu Loreta. Noriu pasidalinti savo mintimis apie empatiją, apie žmonių tarpusavio santykius, apie „tvarkingus“ žmones, dirbančius pagal instrukcijas.

 Kelio ženklas. Automobilių stovėjimo aikštelė. <br> 123rf.com asociatyvioji ir M. Patašiaus nuotr.
 Kelio ženklas. Automobilių stovėjimo aikštelė. <br> 123rf.com asociatyvioji ir M. Patašiaus nuotr.
 Kelio ženklas. Automobilių stovėjimo aikštelė. <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kelio ženklas. Automobilių stovėjimo aikštelė. <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kelio ženklas. Automobilių stovėjimo aikštelė. <br>M.Patašiaus nuotr.
 Kelio ženklas. Automobilių stovėjimo aikštelė. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Loreta

2021-10-13 20:52

Nesenai važiuodama iš darbo panorau užsukti į parduotuvę Erfurto gatvėje. Aikštelė buvo pilna mašinų, tad pavažiavau keletą metrų toliau ir įsukau į keliuką, vedantį link Lazdynų seniūnijos.

Aikštelėje stovėjo trys mašinos, viena iš jų buvo raudona su užrašu „Lazdynų seniūnija“, ji stovėjo aikštelės kitoje pusėje už pablukusios geltonos juostos. Buvo 16.55 val. Išlipu iš mašinos ir kartu iš prieš esančios raudonos mašinos išlipo tvarkingai apsirengęs pusamžis žmogus, kuris, matyt, laukė ten darbo pabaigos.

Išlipęs jis man pasakė, kad pažeidžiau KET ir liepė išvažiuoti iš aikštelės. Aš pasakiau, kad seniūnija baigia darbą, aikštelė laisva, ar aš, kaip Lazdynų gyventoja, negaliu pastatyti automobilio, nes aikštelėje prie parduotuvės vietų nėra ir kam aš trukdau.

Vėl jis (praeivė pažino ir pasakė, kad tai seniūnas) liepė man išvažiuoti ir vėl pakartojo, kad yra ženklas, kurio aš įvažiuodama nė nemačiau, nes jis atgręžtas į kitą pusę. Jis pagrasino iškviesti man policiją.

Aš nemačiau reikalo paklusti tokiam pilietiškam žmogui, kuris neprisistatė, bet mane mokė KET. Išvažiuodama, po apsilankymo parduotuvėje, pavažiavau toliau ir pasitikrinau ženklą. Taip, ten jis yra, atgręžtas į statomo Lazdynų baseino pusę. Tai 303 kelio ženklas.

Man įdomu, kodėl negalima įvažiuoti į aikštelę po seniūnijos darbo valandų (darbo metu gal tai palikta interesantams). Dar įdomiau, kodėl, jei tas žmogus buvo seniūnas, jis visai neturi empatijos, paprastos atjautos eiliniam jo rinkėjui, o vadovaujasi tik popierinėms, tegul ir galiojančiomis, instrukcijomis, o ne patogumu jo vadovaujamos seniūnijos gyventojams.

Tikrai nenorėčiau spręsti kokių nors iškylančių problemų su žmogumi, kuris vadovaujasi tik instrukcijomis. Deja, gyvenimas greitai prabėga, pareigos keičiasi, o atjauta ir empatija traukiasi iš mūsų. Gaila, kad ne tuos žmones pasirenkame eiliniams žmonėms padėti. Tad balsuodami visad gerai pagalvokim, ką norime matyti valdžioje.

***

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Lazdynų seniūnas Vytautas Kirsnys prisimena aprašytą situaciją.

„Prie Lazdynų seniūnijos, Erfurto g. 29 yra suformuotas valstybinės žemės sklypas, kuriame ir yra minima automobilių stovėjimo aikštelė. Prie įvažiavimo į aikštelę yra įrengtas draudžiamasis ženklas „303“ (Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas) ir jis galioja visiems, kaip ir numatyta KET. Apie tai ir buvo priminta laišką parašiusiai gyventojai.

Turiu pasakyti, kad tai ne pirmas atvejis, kai pasitaiko, kad gyventojai nepaiso taisyklių ir elgiasi kaip jiems patogiau motyvuodami, kad prie PC centro nėra vietų, „aš tik trumpam, ar pan. Taip pat turiu pasakyti, kad minėtoje aikštelėje seniūnija taip pat yra išdavusi leidimą prekybai Ūkininkų turgeliui, kuris vyksta kartą per savaitę ir kai gyventojai iš vakaro užstato savo automobiliais, kartais būname priversti kreiptis į atsakingas tarnybas, kad nustatytų savininkus, jog jie patrauktų savo automobilius.

Mūsų patirtis, kad problemas dažniausiai galima išspręsti geranoriškai bendraujant, informuojant gyventojus apie teisės aktų reikalavimus, na ir patariant, kaip tinkamai elgtis ateityje“, – komentavo Lazdynų seniūnas V. Kirsnys.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.