Degalinėje vairuotoją nustebino keli įtartini automobiliai, bet dar labiau pribloškė tikroji jų paskirtis  

Istorija ši išties neįprasta, tad ir plunksnos ji verta. Kai lrytas.lt naujienų portale perskaičiau straipsnį, kuriame buvo rašoma apie vieną tokį Vilniaus čiabuvį, kuris nors lyg ir apsimokėjo vienoje iš Vilniaus degalinių už tą įsipiltą kurą, bet nepaisant to, tai jam nepadėjo išvengti to nemalonaus ir visuomet nepageidaujamo teisėsaugos dėmesio, nes spėju, jog kaltinimas galima vagyste tikrai nepakylėja lyg dangaus.

Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

S.B.

Jun 18, 2022, 6:22 PM, atnaujinta Jun 21, 2022, 8:13 AM

Ir dar be kita ko, tame pačiame straipsnyje dar buvo paminėta, jog Vilniaus policija fiksuoja analogiško pobūdžio pranešimų jau net šimtais, tad aš paskaitęs visa tai tuokart dar pakilnojau savo antakius nebyliai, nes maža kas, gal žmonių dėmesio koncentracija sumenko ir pamiršo susimokėti, ar dar Dievai žino kas.

Bet kai aš pats apsilankiau vienoje iš degalinių, esančių miestelio pašonėje, ir išvydau, jog kai kuriose degalinių vietose automobiliai tiesiog kaltai sau stovi ir blokuoja prieigą prie kolonėlių, tai bemat mane apniko kažkoks keistas jausmas.

O kai galiausiai vienoje iš tų nedaugelio dar laisvų kolonėlių aš pasotinau tą savąjį plieninį žirgą ir nubridau atsiskaityti, tai degalinės operatorės dar pasiteiravau, kodėl automobiliai tiesiog blokuoja kolonėles?

Ji man be užuolankų atrėžė, jog labiausiai nuo degalinės parduotuvės nutolusios kolonėlės esti užstatytos tos pačios degalinės darbuotojų asmeniniais automobiliais, ir tai esti atlikta tikslingai – kuro vagysčių prevencijos vardan.

Tad tai išgirdęs aš net nuščiuvau, o tuo tarpu toji operatorė dėstė ir toliau, jog kai kuro kainų gaivališkas kilimas pramušė ir sveiko suvokimo ribas, tai ir kuro vagystės jau tapo ne išimtimi, o kasdieniu ir masiniu reiškiniu.

Tos atokiausiai nuo degalinės parduotuvės dislokuotos kolonėlės ir visų labiausiai masina tuos ilgapirščius. Galiausiai sprendžiant pagal tos operatorės emocinę būseną, tai darau prielaidą, jog ji jau aibę kartų esti nukentėjusi nuo tų vagišių ir ne tiktai finansiškai, bet ir morališkai.

Net ir pats beviltiškiausias Lietuvos naivuolis jau nesitiki, jog Lietuvos valdžia visgi susimylės ir bent jau kažkiek apgenės tuos išsikerojusius degalų akcizus.

Niekdariams linkiu dar pasimokyti iš mūsų artimiausių kaimynų lenkų šiuolaikinių ir civilizuotų pilietiškumo raiškos formų, mat praeitą sekmadienį kaip tiktai Lenkijoje ir buvo surengta protesto akcija, kai vairuotojai, atsidarę savų automobilių variklių dangčius, tiesiog blokavo įvažiavimą į degalinę ir tai ne tik tai, jog neprasilenkė su įstatymo raide, bet dar ir sufokusavo ir tarptautinės žiniasklaidos dėmesį.

S. B.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.