Poilsiautojai pasibaisėjo baidarėmis plaukusia kompanija: „Norėjosi dingti iš ten kuo greičiau“

Savaitgalį su draugais leidome gamtoje, prie upės esančioje stovyklavietėje. Nuvažiavome ten pasimaudyti vėsioje upėje, šašlykų pasikepti, pasideginti, pailsėti. Buvo pietų metas, kai prie kranto priplaukė baidarininkai. Keturios baidarės, aštuonių žmonių kompanija.

 Baidarės.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Baidarės.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

N.

2022-08-19 20:14

Kompanija atrodė neblaivi arba perkaitusi saulėje. Vos pastovėjo ant kojų, svirduliavo. Moterys kažką bandė sakyti kartu plaukusiems vyrams, bet buvo neįmanoma suprasti.

Viena porelė labai triukšmingai diskutavo tarpusavyje. Sprendžiant iš rusiškų keiksmažodžių gausos, tai turbūt pykosi. Abu raudoni kaip vėžiai, sunkiai pastovintys. Moteris vis bandė pasitaisyti viršutinę maudymosi kostiumėlio dalį, bet jai visiškai nesisekė, jos gėrybės vis krito ir veržėsi per liemenėlės kraštus.

Kita moteris, turbūt nuėjusi atlikti gamtinių reikalų, nusirideno į krūmus. Po to visa susibraižiusi svirduliuodama atsistojo ir grįžo atgal prie saviškių.

Moterys dar bandė trypčioti pagal rusišką muziką. Vyrai iš baidarių tik keikdamiesi rinko šiukšles, traškučių pakelius ir alkoholio butelius. Šiukšlių maišus tuos taip ir paliko stovyklavietėje. Na, bent jau neišmėtė vandenyje ar pakrantėse.

Baisiausia, kad ta visa girta kompanija – tai ne paaugliai, prisigėrę pasislėpę nuo tėvų. Vyrai ir moterys atrodė subrendę, kokie 40-mečiai. Tokiame amžiuje žmonės turėtų būti protingi, atsakingi.

Baisu buvo mums ten. Visi atrodė gana agresyviai. Norėjosi dingti iš ten kuo greičiau. Bet nepaliksi laužo su šašlykais...

Nesuprantu, kaip tokiems neblaiviems leidžiama plaukti upe? O jei baidarė apsiverstų? O jei kuris nuskęstų? Ar baidarių nuomotojai žino, kaip neatsakingai plaukia jomis neblaivūs žmonės? Kas už nelaimę prisiimtų atsakomybę?

Manau, kad baidares nuomojantys verslininkai turėtų griežčiau sužiūrėti, ką iš jų inventorių nuomojantys asmenys pasiima su savimi į baidares. Nes tokio kiekio alkoholio tikrai neįmanoma nepastebėti.

Mes, kiti poilsiautojai, juk nepradėsim rėkauti, ko čia neblaivūs plaukiat, pasaugokit save... Be to, pradėjus neblaivius keikūnus auklėti ir patys dar upėje atsidurtume ne savo noru...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio