Grįžęs iš mugės patyrinėjo pirkinį ir nustėro: „Tik sumokėjęs pinigus sužinosi, kad buvai apgautas“

Norėčiau pasidalinti nekokiu patyrimu. Kaune šurmuliavo pavasario mugė. Renginys pristatomas taip, kad kai kurie dalyviai ruošėsi visus metus. Na taip, tikrai reikėjo pasiruošimo...

 Grįžęs iš mugės patyrinėjo pirkinį ir nustėro: „Tik sumokėjęs pinigus sužinosi, kad buvai apgautas“.<br> Skaitytojo nuotr.
 Grįžęs iš mugės patyrinėjo pirkinį ir nustėro: „Tik sumokėjęs pinigus sužinosi, kad buvai apgautas“.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

2023-05-10 22:14

Taigi, nuo pradžių. Išėjus pasivaikščioti po miestą, su žmona ir vaikais praėjome per mugę ir mes. Apskritai, esam gana skeptiški mugės prekeiviams, nes manome, kad tai tik proga parduoti produktus brangiau nei įprastai.

Bevaikštant pastebėjau duonos gaminių prekeivį, kuris užkliuvo už akies. Ant prekystalio prie duonos buvo pastatytas ir giros plastikinis butelis su prierašu „duonos gira 3 eurai“.

Kadangi esu giros mėgėjas, susigundžiau, nes butelis buvo 1,5 l talpos, tad kaina kaip už naminę (kaip tikėjausi) girą yra adekvati.

Grįžus namo paragavau savo pirkinio ir visiškai nusivyliau. Skonis buvo kaip pramoniniu būdu pagamintos giros, jokio autentiškumo nė su žiburiu nerasi.

Patyrinėjus butelį akyliau pastebėjau, kad mano skonio receptoriai tikrai neapvylė. Ant butelio buvo klijų sluoksnis, kuris, tikėtina, laikė pramoniniu būdu užklijuotą etiketę. Supratau, kad buvau „išdurtas“ vidury baltos dienos.

Prekeivis bus nusipirkęs už kokį eurą giros butelį, nuplėšęs etiketę ir man pardavęs už 3 eurus. Visiškai nusivyliau mugėmis, mat yra gudročių, kurie nueis į parduotuvę, prisipirks produktų, nuplėš etiketes ir už dvigubą ar trigubą kainą parduos kaip savo gamintą gaminį.

Teisėta? Tikriausiai taip. Bet ar etiška? per muges teisėtai galima kvailinti žmones ir tik sumokėjęs pinigus sužinosi, kad buvai apgautas. Na, o girą, kad ir ne taip skaniai, išgersiu. Bus pamoka dar kritiškiau žiūrėti į tai, kas tau yra siūloma pirkti.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.