Pažėrė kritikos kėdainiškiams: „Su tokiomis šventėmis iš „kaimo“ išvarysime paskutinį jauną žmogų“

Antradienį Kėdainių arenoje buvo surengta Gabių vaikų pagerbimo šventė. Teko joje dalyvauti. Malonu buvo stebėti, kaip mūsų Kėdainių arena užsipildė gausiu gabių rajono vaikų bei jų mokytojų, tėvų, senelių, brolių ir sesių būriu.

 Sukritikavo renginį jaunimui.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Sukritikavo renginį jaunimui.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nijolė Naujokienė

Jun 25, 2023, 2:14 PM

Atvyko ir „reikšmingiausi“ vyrai ir moterys – rajono pirmosios „galvos“ ir joms padedančios. Daug jų. Visa pirma eilė… Gražūs. Solidūs. Kaip visada.

Ir toliau šventėje… nieko naujo. Kas nebuvote, tai prisiminkite greito maisto užkandinę, kai stovite gyvoje eilėje ir žiūrite, kad nepražiopsotumėte savo eilės:) ir… viskas bus aišku.

„Eilė“ gauti apdovanojimą, kai vienam ranką spaudžia, antras jau laukia eilėje, o trečias kviečiamas, kasmet maloniai ilgėjanti, tad „aptarnavimas“ padėkomis-sveikinimais vis skubesnis, o renginio režisūra vis labiau „susitraukusi“.

Renginio vedantysis apskritai sugebėjo vos vieną kitą pavardę teisingai sukirčiuoti… Buvo tiesiog nemalonu klausyti. Šalia sėdėję pedagogai tik galvas kraipė ir stebėdamiesi kalbėjo: „Nejau negalima buvo išmokti ištarti teisingai“.

Vadinkime tai švente, kurioje jautėsi vienas tikslas: kaip sugebėti per trumpesnį laiką visiems „šimtams“ vaikų įteikti padėkas. Bet vis tiek, kokias dvi geras valandas tas padėkų įteikimas tęsėsi, o meras… nepaliaujamai spaudė rankas vaikams ir juos ugdžiusiems mokytojams.

Tad nenuostabu, kad renginiui įpusėjus, jis net ranką papurtė (juokaudamas, žinoma). Nors iš kitos pusės, anoks čia juokas vienam tiek rankų paspausti ir greitai…

O gabių vaikų, jų tėvų ir senelių susirinko tikrai gausiai. Paklausė, sakyčiau, ir „diskotekinio“ ansambliuko pasirodymo:) Galvojau tik, tai kodėl neįvyko diskoteka… Visiems būtų buvę maloniau… daug maloniau.

Sakiau ir sakysiu: reikia baigti su tokio pobūdžio scenarijaus ir režisūros šventėmis.

Paskutinį jauną žmogų išvarysim iš mūsų „kaimo“. Nejau šiame laikmetyje nėra galimybių įdomiai pristatyt gabius krašto vaikus ir deramai, be jokio skubotumo ir gerų 2 valandų sėdėjimo laiko, siekiant pagerbti gražų ir talentingą krašto jaunuomenės būrį?

Visi padėjėjai, patarėjai „patarnauja“ merui: paduot, perskaityt, nufotografuot, pareklamuot… Bet ne gabiems ir talentingiems vaikams padėkot, pasidžiaugt, suvokt jų pasiekimus ir atveriamas galimybes tiek jiems patiems, tiek ir mūsų rajonui.

Džiaugiuosi, kad dar turime tiek šaunaus jaunimo, kad rajono taryba yra priėmusi tokį puikų sprendimą – skatinti gabius vaikus (merui nedėkosiu, nes nenoriu atimti šių teisių iš jį pastoviai liaupsinančių…), bet noriu geresnių ir nors kiek atsakingiau apgalvotų švenčių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.