Vaizdelis Kauno troleibuse keleivę išmušė iš vėžių: senutė net raudojo balsu

Antradienį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kaunietės mintys apie miesto viešąjį transportą. Pasak moters, Kaune vyksta akcija – „Senelius, neįgaliuosius ir vaikus išvežkime į mišką“.

 Kaunietė pasipiktinusi viešojo transporto vairuotojų elgesiu su keleiviais.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kaunietė pasipiktinusi viešojo transporto vairuotojų elgesiu su keleiviais.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 7:12 PM

„Garsiai šaukiama – naudokitės viešuoju transportu, o tyliai daroma viskas, kas įmanoma ir neįmanoma, kad tuo transportu neįmanoma būtų naudotis.

Vairuotuojas nesustos, jei nepažįsti miesto ir laiku nepaspausi mygtuko, vairuotojas nesustos, jei esi neįgalusis, senas ar vaikas ir nepasieki ar neišsilaikai, nes dauguma vairuotojų taip stabdo, kad „skrendi“ per pusę autobuso, nors turi sveikas kojas ir rankas.

Vairuotojas turi teisę pravažiuoti pro stotelę, jei per lietų ar pūgą slėpsis po stogeliu. Viskas tam, kad būtų patogiau naudotis viešuoju transportu, o vairuotojas turėtų leidimą tyčiotis – uždaryti duris panosėje. Oi, dabar gali visai neatidaryti“, – mintimis dalijosi naujienų portalo skaitytoja.

Moteris pasidalijo ir savo akimis regėtu, jos žodžiais tariant – „fantastiniu“ vaizdeliu Kauno troleibuse.

„Pati mačiau fantastinį vaizdelį, kai vairuotojas atkirto neįgaliąją nuo jos vaikštynės ir nuvažiavo. Tiesa, koks šaunuolis, grąžino vaikštynę su kitu troleibusu. Balsu raudanti senutė buvo labai dėkinga. Girdėjau besigiriantį telefonu vairuotoją, kuris uždarė duris žmogui, nespėjusiam suskleisti skėčio.

Man šilta, o tas žioplys te šlampa po lietum. Jau nekalbu apie nutrauktas tarpdury rankenas, mėlynes ant kojų ar rankų, nes per lėtai lipai. Kiek kartų skambinta, rašyta. Nieko. Jokios reakcijos.

Kaune viskas puiku. Administracija galvoja kaip sumažinti keleivių skaičių. Reikės mažiau transporto ir vairuotojų. Tikrai daug sutaupysime. Tik pirmiausia, nelaukdami žiemos išvežkime rogutėmis senukus, neįgaliuosius ir vaikus į mišką, kaip lietuviškose pasakose įprasta, kad nesikankintų ir stipriems nesimaišytų į autobusą laiku įšokti“, – rašė moteris.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog nuo rugpjūčio 1-osios miesto viešajame transporte įsigalios nauja tvarka – startuos sustojimai „pagal pareikalavimą“. Išlipti iš viešojo transporto norintys keleiviai turės spausti STOP mygtuką.

Įsigaliojantį naujovė sulaukė ir skirtingų miestiečių nuomonių – vieni šį sprendimą giria, o kiti atvirkščiai – sunerimę, ar tai nesukels papildomų rūpesčių keleiviams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.